Misdaadverslaggever Peter R. de Vries neergeschoten in Amsterdam

dinsdag 6 juli 2021

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries is dinsdagavond neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries was daar te gast in de studio van 'RTL Boulevard'. Meteen na de aanslag werd hij zwaargewond afgevoerd. 'Hij vecht voor zijn leven', meldt de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema.

Peter R. de Vries (64) kwam net uit de studio van 'RTL Boulevard' van RTL 4. Daar was hij dinsdagavond te gast. Verschillende media melden dat er 5 schoten gelost zijn en dat De Vries in het hoofd is getroffen. Hij werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis met een traumahelicopter. Tijdens een persconferentie in de late avond bevestigde de Amsterdamse politie de aanslag. Burgemeester Femke Halsema stelde dat Peter R. de Vries nog steeds vecht voor zijn leven. Verdere details werden niet vrijgegeven.


Meteen na de feiten startte de politie een grote klopjacht, op zoek naar de verdachte. In totaal werden 3 verdachten opgepakt. Op Twitter doet de politie van Amsterdam ook een oproep naar getuigen. De politie van Amsterdam roept op om foto's en filmpjes enkel te delen met hen, niet op sociale media:

 


Lees ook:
RTL, Fremantle en 'RTL Boulevard' reageren na aanslag op Peter R. de Vries: 'Onbeschrijfelijk laffe daad'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers