Docuserie 'De Godfather Van Oss': de val van de beruchte en gevreesde Brabantse familie R.

dinsdag 14 mei 2024
Foto: Videoland - © RTL 2024

Martien R. is volgens velen de schrik van Brabant. Het hoofd van een beruchte woonwagenfamilie groeit in de jaren tachtig en negentig uit tot gevreesde beroepscrimineel.

De Videoland Original docuserie 'De Godfather van Oss' volgt het onderzoek van politie en justitie naar Martien R. en zijn familie, wat uiteindelijk één van de grootste Nederlandse infiltratie-operaties ooit werd. Anderhalf jaar lang keek en luisterde de politie mee op plekken waar de familie zich volledig onbespied waande. Nog nooit eerder vertoond beeld- en afluistermateriaal laten de omvang en invloed van Martien R. en zijn netwerk zien. Daarnaast komen onder meer zijn familie, politie, verdachten en andere betrokkenen aan het woord. 'De Godfather Van Oss' is vanaf woensdag 15 mei te streamen bij Videoland, het platform voor True Crime.De tweedelige docuserie toont de achterkamers van een Nederlandse misdaadorganisatie en belicht deze van verschillende kanten. Onder anderen Martien zijn broer Toon, oud-schooljuf mevrouw Kuijper, advocaat van de familie Jan-Hein Kuijpers, misdaadverslaggever Mick van Wely, verslaggevers van Omroep Brabant en politiechef Oost-Brabant vertellen hun kant van het spraakmakende verhaal over de val van de intrigerende Brabantse familie.

'Godfather Van Oss', een tweedelige documentaireserie geproduceerd door Act of Crime, is vanaf 15 mei in zijn geheel te streamen bij Videoland.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers