Papi Mikey Dinero duikt in de schimmige wereld van de 'e-pimp' in 'Papi & Pimps'

dinsdag 14 mei 2024

In de jaren '90 en '00 werden we volop gewaarschuwd voor de loverboy. Een gladde prater die kwetsbare slachtoffers met cadeautjes en complimentjes in zijn netten lokte. Een soort waarvan velen denken dat deze is uitgestorven.

Toch is niets minder waar. De loverboy is getransformeerd tot een nieuwe, veel gevaarlijkere soort: de adult only platform manager oftewel de e-pimp. Deze generatie hosselt niet meer op straat met een bosje rozen, maar opereert volledig op OnlyFans en andere soortgelijke online platforms. Artiest Papi Mikey Dinero maakt zich grote zorgen om deze ontwikkeling. In de tweedelige serie ‘Papi & Pimps’ onderzoekt hij daarom hoe pimpen er nu en in de toekomst uit ziet. Wie zijn deze digitale pimps? Op welke manier gaan zij in de online seksindustrie te werk en wat zijn de gevolgen voor degenen die het werk doen?


Papi Mikey Dinero: 'Ik ben enorm geschrokken van wat ik in deze serie heb ontdekt. Meisjes van dezelfde leeftijd of niet veel ouder dan mijn dochter worden misbruikt door e-pimps en echte pimps. Geld verdienen over de ruggen van anderen is echt iets waar mijn maag zich van omdraait en helemaal de manier waarop dit gaat. Juist daarom vind ik het belangrijk om in 'Papi & Pimps' deze schimmige wereld zichtbaar te maken.'

Mikey ontmoet data-analist Michelle. Zij heeft 8 maanden onderzoek gedaan in e-pimp telegramgroepen waarin de e-pimps elkaar opzoeken om zaken te doen, tips uit te wisselen en vrouwen te verhandelen. Zo komt hij op het spoor van de Nederlandse e-pimp Thierry. Mikey zoekt hem op in Bangkok om te zien hoe hij te werk gaat. Wat hij aantreft is een wereld vol luxe en een overvloed aan dineros. Het lijkt te mooi om waar te zijn, of is het dat ook?

Extreme ‘e-pimps’
Naast de ‘OnlyFans managers’ zijn er ook e-pimps die jonge meisjes inpalmen en ze vervolgens chanteren om expliciet materiaal aan te leveren. Zij verdienen geld door de beelden van de meisjes te verkopen via louche websites. Mikey spreekt met slachtoffers en hoort hoe zij het gevoel hadden geen kant meer op te kunnen. En ook hoe het nog steeds impact heeft op hun dagelijks leven. In de rechtbank woont Mikey de rechtszaak van Michael M. bij. Hij is zo'n extreme e-pimp en handelde onder andere in kinderporno die hij verkreeg door jonge meisjes onder druk te zetten. Welke veroordeling staat hem nu te wachten?

Papi Mikey Dinero
Eerder in zijn leven was artiest Papi Mikey Dinero regelmatig getuige van loverboys en pooiers op straat. Inmiddels zijn die tijden veranderd, voor zowel de ‘pimps’ als voor Mikey. Nadat hij een ernstig ongeval kreeg en hier ruim drie jaar van moest revalideren pakte Mikey een tweede kans in zijn leven. Het straatleven verruilt hij voor de rol als vader van twee kinderen.

'Papi & Pimps' is een productie van BNNVARA.

'Papi & Pimps' is vanaf dinsdag 14 mei te streamen bij BNNVARA via NPO Start en vanaf 14 mei wekelijks te zien op YouTube.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland ťn melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers