Bloeddorstige queer vampieren-film 'Wij Zijn Beesten' warmt je vast op voor Halloween

maandag 18 september 2023

Na succesvolle edities van de Videoland Academy in 2021 en 2022 gaat zaterdag 23 september de nieuwste Videoland Academy film in première tijdens het Nederlands Film Festival. 'Wij Zijn Beesten' is op deze avond direct exclusief te streamen bij Videoland en is de eerste Nederlandse film in het queer vampieren-genre.

Rollen zijn weggelegd voor oa. Thorn de Vries, Monk Dagelet, Jef Hellemans en Emmanuel Ohene Boafo.


De dood waart rond in het Amsterdamse nachtleven. Een moordenaar doet jongens spoorloos verdwijnen. Hij is een monster tegen wil en dank, afhankelijk van het bloed van zijn slachtoffers. Wanneer de eenzame Bram verliefd wordt op deze duistere jongen ontstaat er een gevaarlijke relatie. Een liefde die alleen maar slachtoffers kent.


Videoland Academy
Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven filmsen biedt hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

Mylène Verdurmen (Hoofd Drama Videoland) zei hier eerder over: 'De Videoland Academy is een uniek initiatief gericht op het maken van genrefilms, die nieuwe makers de kans biedt zich verder te ontwikkelen en ervaring op te doen in de Nederlandse professionele film en serie industrie.'

Eerder verschenen exclusief bij Videoland al de volgende Videoland Academy fictie films: 'De Sterfshow', 'Indringer', 'Verdwenen Dagen', 'Dormis', 'Op Tijd Terug' en 'Black Girl Magic'. En de twee Videoland Academy documentaires 'Lachgaskoning Deniz – The Afterparty' en 'De Sneeuwman'.

De Videoland Academy Film 'Wij Zijn Beesten' is geproduceerd door New Amsterdam Film Company & Black Bee Productions is vanaf zaterdag 23 september exclusief te streamen bij Videoland.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

Frits, Ad, Henny, Edwin en Estavana zijn in Nepal, waar de groep van de ene verbazing in de ander valt. De reisleidster heeft geregeld dat de mannen gaan 'riksja rijden' door het drukke centrum van Kathmandu. Het verkeer is chaotisch en Frits krijgt een botsing. Tijdens een klankschaalsessie krijgt Estavana de slappe lach en valt Ad in slaap. Samen praten ze over het unieke karakter van Ad en wat hij heeft meegekregen van zijn ouders. Als de groep een openbare lijkverbranding bezoekt, krijgt Estavana het te kwaad.

'Beter Laat Dan Nooit', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers