'Alles op Tafel' slikt niets voor zoete koek

woensdag 5 juni 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

Het recept: een kleurrijke kas met een keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in 'Alles op Tafel' de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld.

Het aanbod in de supermarkt is overweldigend; tienduizenden producten om uit te kiezen. Schappen vol verleidingen en minstens zoveel vragen. Is groentechips gezonder dan aardappelchips? Zijn avocado’s een ramp voor het milieu? En is 100% arabicakoffie echt puur Arabica? Verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers halen het onderste uit de kan om alles te weten te komen over wat wij dagelijks consumeren. En met de labtest kent geen enkel product nog geheimen, van kokosbloesemsuiker tot aan chips: klopt het wat er op de verpakking is beloofd?


Elke week introduceert chef-kok Ramon Brugman een vreemd product uit de supermarkt. Of het nu gaat om een prijzige groente-steak die eigenlijk gewoon dun gesneden groente is, of een kant-en-klaar gekookt eitje dat is bewerkt met luizenuitwerpselen; Ramon brengt dubieuze vondsten mee. Presentator Marijn Frank laat zich verrassen en verwonderen door de kennis van deze 'alleseter en allesweter' en bespreekt met diverse experts en deskundigen de waarheid achter de producten op ons bord.

Morgen kan groener
KRO-NCRV maakt programma's zoals 'Alles op Tafel', 'BinnensteBuiten' en 'Keuringsdienst van Waarde', waarbij de herkomst van ons eten, een groenere levensstijl en smakelijke gerechten vaak centraal staan. Door de natuur meer te waarderen, geven we een gezondere aarde door. 'Alles op Tafel' wordt geproduceerd door Dahl TV in samenwerking met KRO-NCRV.

'Alles op Tafel' is vanaf maandag 15 juli zes weken lang te zien rond 19.55 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers