Niet eerder uitgezonden interview Dries van Agt te zien op NPO 2

vrijdag 9 februari 2024
Foto: © NTR 2024

Vandaag werd bekend dat oud-premier Dries van Agt op 93-jarige leeftijd is overleden. In 2015 sprak Jeroen Pauw uitgebreid met hem voor het NTR-programma 'Het Laatste Woord'. Afspraak daarbij was dat het interview pas zou worden uitgezonden na zijn overlijden.

In het interview vertelt Dries van Agt openhartig over zijn leven en de grote politieke kwesties die op zijn pad kwamen: de emoties rondom de vrijlating van de Drie van Breda, de Molukse acties, de kroningsrellen in 1980 en zijn stroeve relatie met toenmalig koningin Beatrix. Maar ook over de rol van zijn ‘meisje’ Eugenie en de liefde voor zijn gezin. Van Agt overleed hand in hand met Eugenie. Over Joop den Uyl, zijn politieke opponent, praat Van Agt in warme woorden. Een opvallende ontwikkeling in zijn latere leven is hoe hij zich ging verhouden tot de ‘kwestie Palestina’. Ook daarover vertelt Dries van Agt uitgebreid aan Jeroen Pauw.


Jeroen Pauw heeft de afgelopen jaren diverse interviews opgenomen met bekende Nederlanders op leeftijd, waarin deze terugkijken op hun leven. Uitgangspunt van die interviews is dat ze dat ze pas na hun overlijden worden uitgezonden. Eerder waren gesprekken met Liesbeth List en Willibrord Frequin te zien.

'Het Laatste Woord' met Dries van Agt, vrijdag 9 februari om 23.10 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

VPRO Logo V3

Louis blikt terug op zijn allereerste documentaires, waarin hij steevast op zoek ging naar ongewone figuren, die door hun vaak controversiële overtuigingen aan de rand van de samenleving stonden. Zo trekt hij opnieuw naar Mike Cain, die zich in de jaren negentig besloot te bewapenen voor een onafwendbare oorlog tegen de overheid. Denkt hij twintig jaar later nog steeds hetzelfde? En wat is er gekomen van Lamb en Lynx, van de beruchte nationalistische popgroep Prussian Blue?

'Louis Theroux: Life on the Edge', om 22.05 uur bij de VPRO op NPO 3.

Dossiers