Derde reeks 'Olympische Dromen' met Wilfried de Jong

zondag 9 juni 2024

In een bed ligt een Olympische deelnemer in gedachten verzonken. Is ze nog wakker? Waar denkt hij aan? Na eerdere reeksen naar aanleiding van de Zomerspelen in Tokio (2021) en de Winterspelen in Beijing (2022), portretteert Wilfried de Jong wederom tien topsporters die dromen van Olympische roem.

De Jong verplaatst zich in een serie korte portretten in het hoofd van een tiental Nederlandse Olympiërs. Hij tracht hun gedachten te lezen. Wat is straks de perfecte oefening? Kan die start nog een tikkeltje sneller? Hoe de eeuwige rivaal te verslaan? Vragen. En nog meer vragen. Wat moet er beslist mee naar Parijs? Een knuffel? Het puzzelboekje? Of toch die vuistdikke roman? Tien topsporters dromen van glorie in Parijs. En Wilfried de Jong droomt met ze mee. De ‘slaapscènes’ van cameraman en documentairemaker Rob Hodselmans worden afgewisseld met wedstrijdbeelden.


De Jong zit aan de bedrand van turner Sanne Wevers, wielrenner Marianne Vos, atleet Liemarvin Bonevacia, zwemmers Sharon van Rouwendaal en Arno Kamminga, baanwielrenner Roy van de Berg, judoka Sanne van Dijke, waterpolo-keepster Laura Aarts, worstelaars Tyrone en Marcel Sterkenburg en hockeyster Felice Albers.

'De sporters liggen in sluimertoestand op een hotelbed. Vlak voor de belangrijkste dag op de Spelen zie je hoe ze hun spieren ontspannen en kalm proberen te blijven. Je komt heel dichtbij hun lichaam en geest, het zijn intieme minuten', aldus Wilfried de Jong.

'Olympische Dromen', vanaf 15 juli dagelijks om 22.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside Oranje' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en Renť van der Gijp hun kijk op het EK en de actualiteit. Met wisselende, terugkerende gasten aan tafel en aan de bar, blikt het trio terug op de EK-wedstrijden en bespreekt het zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside Oranje', om 22.55 uur op SBS6.

Dossiers