Aangrijpende transformatie in 'This Time Next Year'

woensdag 12 september 2018

In de eerste aflevering van het nieuwe RTL 4-programma 'This Time Next Year', waarin je transformaties ziet van een heel jaar die worden onthuld in enkele seconden, spreekt presentatrice Wendy van Dijk met deelneemster Romaike (41) bij wie progressieve MS is geconstateerd.

Als de deur van de studio de eerste keer opengaat, verschijnt Romaike in een rolstoel. Sinds ze vier jaar geleden de diagnose kreeg is haar gezondheid in rap tempo achteruitgegaan. Ze kan nauwelijks lopen, niet meer werken en enkel binnenshuis dingen met haar 9-jarige dochter ondernemen. Als er nu niets gebeurt, moet ze naar een verzorgingstehuis en kan ze niet meer voor haar dochter zorgen. Haar doel? ''This Time Next Year' beheerst MS niet langer mijn leven.'


De deur sluit. Omdat Romaike in Nederland is uitbehandeld, reist ze af naar Moskou voor een stamcelbehandeling. En die verandert haar leven radicaal. Een heel jaar lang heeft zij alles op alles gezet om haar doel te bereiken. Enkele seconden later opent de deur weer en ziet de kijker of Romaike een jaar later haar doel heeft behaald. Samen met haar dochter loopt Romaike stralend de studio binnen. Via persoonlijke beelden is te zien hoe haar bijzondere jaar is verlopen. Naast Romaike ontvangt presentatrice Wendy van Dijk in de eerste aflevering nog vier andere mensen met unieke en aangrijpende verhalen en transformaties.

In zeven afleveringen delen 35 deelnemers hun uiteenlopende en inspirerende doelen die ze in een jaar tijd willen bereiken, zoals het overwinnen van een ziekte, het krijgen van een kindje, het leren lezen en schrijven op oudere leeftijd of het opnieuw leren lopen na een ongeluk. 'This Time Next Year' zit vol emotie: van ontroering en spanning, tot humor én teleurstelling. Gaat het de deelnemers lukken om hun buitengewone wensen en dromen te verwezenlijken… of niet?

'This Time Next Year' wordt geproduceerd door Vorst Media. Het programma is vanaf 13 september elke donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Eind jaren 80 vocht Freddie Mercury in het geheim tegen aids, een ziekte die honderdduizenden mensen het leven kostte en homofobie rechtvaardigde. Opmerkelijk: in de jaren na zijn dood werd de publieke houding tegenover homoseksualiteit sneller dan ooit vrijer. Deze biografie bevat het eerste grote interview met Freddie's zus Kashmira Bulsara en gesprekken met de sterren van het Freddie Mercury Tribute Concert van 20 april 1992 in het Wembley Stadium in Londen. Dit is het verhaal van een tragedie die gezorgd heeft dat levensbelangrijke gesprekken die uit den boze waren, eindelijk toch gevoerd konden worden. M.m.v. Roger Daltrey, Lisa Stansfield, Paul Young, Harvey Goldsmith e.a.

'Freddie: The Final Act', om 21.15 uur bij de NTR op NPO 3.

Dossiers