Adembenemende serie 'Pushing The Line' op discovery+

zaterdag 26 juni 2021

Het is de gevaarlijkste sport waar je wellicht nooit van gehoord hebt: slacklining. Het is koorddansen, maar dan op de meest extreme plekken, zoals boven de diepe canyons in Amerika.

Slechts een nylon draadje van 2,5 centimeter dik staat er tussen de waaghals en de afgrond. Wie zijn deze mensen die een kick halen uit het nemen van zoveel risico? De letterlijk adembenemende serie 'Pushing The Line' volgt een groep van slackliners die als een hechte gemeenschap de Amerikaanse Wild West intrekken om hun grenzen te verleggen.


Onder hen ook het stel dat enkele jaren geleden trouwde op een koord hoog in de Mojavewoestijn, en waarvan de opname een YouTube-hit werd met meer dan 100 miljoen kijkers. Ze zijn inmiddels gescheiden, maar blijven beiden deel uitmaken van de slackline-community. Hoe gaan ze daarmee om? Ook te zien zijn Andy Lewis, de godfather van de sport en die met Madonna optrad tijden de super Bowl in 2012, en Mia Noblet die het wereldrecord van de langste koordwandeling in handen heeft (voor vrouwen én mannen). Wat beweegt deze waaghalzen om een sport te kiezen die zo gevaarlijk is? Het antwoord ligt besloten in de uitspraak van een van hen: 'Sommige mensen zijn bang om dood te gaan, wij zijn bang om niet te leven.'

'Pushing The Line', vanaf zondag 26 juni op discovery+.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers