'All Against 1': nieuwe live RTL 4-spelshow met Martijn Krabbé en Jelka van Houten

donderdag 12 oktober 2023
Foto: RTL 4 - © RTL 2023

Kan één persoon in de studio het gehele land, dat thuis live meespeelt, verslaan? Daar draait het om in de nieuwe live RTL 4- spelshow 'All Against 1'.

Eén kandidaat neemt het in de studio live op tegen heel Nederland. Het land speelt mee via een speciale 'All Against 1' app. Zowel de kandidaat als de app-spelers thuis, krijgen de opdracht om de uitkomsten van unieke, bijzondere en leerzame experimenten in te schatten. Martijn Krabbé ontvangt als quizmaster en gastheer elke week een kandidaat in de studio om het spel in goede banen te leiden. Jelka van Houten geeft, op een locatie in het land of rondom de studio, duiding aan de experimenten of is daar zelf onderdeel van.


In de studio en voor de kijkers thuis worden verschillende vragen gesteld die moeten worden beantwoord. Enkelen voorbeelden van deze vragen zijn: Hoeveel liter zweet produceert een groep tijdens de spinningles? Hoeveel baby’s krijgt Jelka aan het lachen? Hoelang doet de abseiler erover om van het studiogebouw te abseilen?

Voordat, zowel de kandidaat als de thuisspelers hun antwoorden geven, krijgen ze eerst informatie waarmee ze hun inschatting kunnen maken. Het gemiddelde van de antwoorden van alle thuisspelers bepaalt het antwoord van het hele land. De regel voor elke vraag: degene die het dichtst bij het juiste antwoord zit, verdient het geld dat voor die vraag op het spel staat. Na zeven experimenten wordt bepaald wie de geldpot daadwerkelijk wint, de kandidaat in de studio óf de rest van Nederland. Dan gaat de geldpot naar één van de thuisspelers.

Martijn Krabbé: 'Dat de kijker thuis zo'n grote rol speelt bij een live show en kans maakt op de winst dat is natuurlijk het unieke aan deze nieuwe spelshow. En het leuke aan de experimenten is dat je de uitkomst niet kan Googelen. En dat maakt het vooral weer echt een knotsgekke, vintage amusementshow voor de hele familie op de zaterdagavond.'

Jelka van Houten: 'Dat ik allerlei waanzinnige experimenten mag uitvoeren is natuurlijk echt fantastisch. Voor mij is het natuurlijk echt nieuw om onderdeel te zijn van een live spelshow, maar ik heb er enorm veel zin in en kan niet wachten tot we live gaan en met het hele land All Against 1 gaan spelen.'

'All Against 1' is vanaf 11 november iedere zaterdag om 20.00 uur live te zien en mee te spelen bij RTL 4. De productie is in handen van EndemolShine Nederland en wordt mede mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.

DOSSIER: Najaar 2023: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers