Amerikaanse zender FOX koopt 'Utopia'

vrijdag 24 januari 2014

'Utopia', het tv-programma van John de Mol en Talpa Media, is gekocht door het Amerikaanse televisienetwerk FOX. Dat meldt De Volkskrant.

'Het programma gaat over de fundamentele vragen over wetten en sociale structuren. We zijn heel blij dat Talpa Media USA met ons in zee is gegaan', Simon Andreae, de sterke man van FOX.


In 'Utopia' bouwt een groep van mensen een jaar lang aan een nieuwe maatschappij. Ze worden daarbij dag en nacht geregistreerd door meer dan 100 camera's. Het format van het programma zal ook in de Verenigde Staten hetzelfde blijven.

Wisselend succes
Talpa Media gaat de serie zelf produceren, want het bedrijf heeft een vestiging in Los Angeles. John De Mol zou uitvoerend producent worden. 'De vraag waar het programma rond draait, is of mensen in staat zijn een ideale samenleving te creëren', aldus John de Mol. De realityserie werd gisteren nog door ongeveer 1,1 miljoen kijkers bekeken op SBS6, nadat het in de vorige aflevering net onder de grens van 1 miljoen kijkers was gedoken.

'Big Brother'
John de Mol bedacht onder meer ook het beruchte 'Big Brother' en exporteerde het daarna naar de Verenigde Staten. Daar werd het een groot succes. Talpa verkoopt zijn formats voor programma's en series over de hele wereld. Zo ook talentenjacht 'The Voice' dat wereldwijd succes oogst.

Bron: telegraaf.nl - volkskrant.nl

DOSSIER: 'Utopia' (SBS 6)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers