'Arctic Ascent with Alex Honnold' nieuw op National Geographic

zaterdag 3 februari 2024
Foto: © National Geographic 2024

Alex Honnold (bekend van de documentaire 'FREE SOLO') begint aan een epische zoektocht naar onbeklommen wanden in de meest afgelegen hoeken van Groenland, een land in de frontlinie van de klimaatcrisis.

Honnold heeft er altijd van gedroomd om Groenland en zijn onbeklommen toppen te verkennen. Nu probeert hij samen met topklimmers Hazel Findlay en Mikey Schaefer de 'Ingmikortilaq' te beklimmen, een onbeklommen Arctische zeeklif die oprijst uit de bevroren wildernis en bijna 1.000 voet (300 meter) hoger is dan Free Solo's El Capitan.


Voor Honnold, die al langere tijd klimaatactivist is, gaat deze expeditie om meer dan alleen klimmen. Het is een kans om uit de eerste hand getuige te zijn van de impact van klimaatverandering op een wildernis die van vitaal belang is voor de toekomst van onze planeet. Met de hulp van Dr. Heïdi Sevestre, een glacioloog die werkt voor het Arctic Monitoring and Assessment Program, de Groenlandse gids Adam Kjeldsen en de bekende avonturier Aldo Kane gaat hij de expeditie aan. Het team gebruikt daarbij een speciale radar om in realtime diepte- en dichtheidsmetingen te doen van een zelden bestudeerd deel van de ijskap van Groenland.

'Arctic Ascent with Alex Honnold' is een driedelige wetenschappelijke expeditie onder leiding van één van 's werelds grootste klimmers.

Bekijk hier de 'show open' van Arctic Ascent:


Kijk de 3-delige docuserie 'Arctic Ascent' op 4 & 11 februari om 22.30 uur op National Geographic.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers