Beau jaar lang in Amsterdamse Volksbuurt Floradorp

maandag 1 maart 2021

In 'Beau in Floradorp' verdiept presentator Beau van Erven Dorens zich een jaar lang in Floradorp, een oude volksbuurt in Amsterdam-Noord, die al jaren kampt met een bedenkelijke reputatie.

Beau duikt in de levens van verschillende bewoners van de wijk. Ieder van hen heeft zijn eigen problemen, uitdagingen en dromen. En wat is er over van het oude dorpsgevoel in Floradorp? Kunnen de mensen nog van elkaar op aan?


In 'Beau in Floradorp' maken we kennis met de vrolijke Ajacied Hannie (60), die de dood van zijn drie jaar geleden overleden vrouw probeert te verwerken. De openhartige Marie (84) bekijkt alles met humor, maar krijgt het zwaar te verduren als ze met ernstige verwondingen in het ziekenhuis terecht komt.

Het artistieke talent Remon (26) probeert een leven als kunstenaar op te bouwen. Jennie (65) heeft zoveel aan haar hoofd dat ze soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ondanks dat zet ze zich vol in voor haar medemens. Patrick (41) is geboren en getogen in Floradorp en zet zich met hart en ziel in voor zijn buurtgenoten. Het hoogtepunt van het jaar voor hem is de beruchte kerstboomverbranding.

Verder ontmoet Beau een Syrisch gezin bestaande uit ouders Melia en Mustafa en drie kinderen, die twee jaar geleden naar Nederland zijn gekomen en hun best doen om te integreren. De dakloze Bas (52), beter bekend als 'Bas de piraat', woont op gammele bootjes en probeert zijn leven op de rit te krijgen.

Tot slot is er Esmeralda (50), die het niet breed heeft, maar toch haar leven in het teken van anderen plaatst. Ze deelt voedselpakketten uit en haar kleine huisje is tot de nok toe gevuld met hulpgoederen voor de buurt. Als haar twee pleegkinderen opeens niet meer thuiskomen staat haar leven even helemaal op zijn kop.

Ze hebben allemaal hun eigen bijzondere verhaal, maar één ding hebben ze gemeen: een grote liefde voor het Floradorp.

'Beau in Floradorp' is vanaf 2 maart elke dinsdag te zien om 21.25 uur bij RTL 4 en wordt geproduceerd door Kale Jakhals Producties, bekend van 'Het Rotterdam Project', 'De Sleutel' en 'De Wasstraat.'

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers