Harm Edens presenteert '10 voor Taal'

donderdag 11 maart 2021

Grappige taalpuzzels, netelige spellingkwesties en hilarische vragen over spreekwoorden, leenwoorden, interpuncties of afkortingen: de taalquiz '10 voor Taal' zit bomvol leuke taalspellen!

Hoe goed is het taalgevoel van de twee duo's van BN'ers die elke week aanschuiven bij presentator Harm Edens? Met de nodige humor test Harm zijn kandidaten op hun kennis van de Nederlandse taal. Zetten ze de juiste puntjes op de i of vallen ze gigantisch door de mand?


Deze vermakelijke taalquiz, waar je ook nog eens wat van opsteekt, bestaat uit verschillende taalspellen. Taalslippertjes bijvoorbeeld, waarin BN’ers de verstopte, grappige taalfouten moeten ontdekken. Of Brengels - hilarisch en herkenbaar tegelijk - want in dit spel worden Nederlandse woorden en uitdrukkingen naar het Engels vertaald en is het aan de BN’ers om te raden om welk spreekwoord het gaat, dus de BN’ers can make their breast wet. '10 voor Taal' zet ieders taalgevoel op een grappige en toegankelijke manier weer op scherp.

Harm Edens: 'Ik geniet al mijn hele leven van taal. Taal verbindt, maar de laatste tijd neemt de laaggeletterdheid toe door bijvoorbeeld een teveel aan beeldtaal of door gaming. We hebben taal nodig, om elkaar te blijven begrijpen. Nu meer dan ooit. We moeten de lol terugbrengen. Daar gaan we in '10 voor Taal' mee aan de slag. Ik heb er zin in en de kijker hopelijk ook!'

De namen van de deelnemende BN'ers worden later bekendgemaakt.

'10 voor Taal' wordt geproduceerd door Talpa Entertainment Producties.

'10 voor Taal', vanaf donderdag 22 april wekelijks om 21.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2021: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Blok' (Net5)

De lijsten met achterstallig werk houdt de gemoederen van de blokbewoners behoorlijk bezig. Ze kunnen het ook niet laten om stiekem te gluren bij de buren, in de stille hoop dat die nog erger zijn. De uitdaging van deze week vergt precisie van het hoogste niveau en iedere millimeter kan het verschil maken tussen succes en totale mislukking.

'Het Blok', om 20.25 uur op NET5.

Dossiers