'Being Serena': persoonlijke documentaire volgt zwangerschap én knappe comeback Serena Williams

zondag 29 augustus 2021

Toen Serena Williams begin 2017 aan de Australian Open begon, wist ze net dat ze zwanger was. Haar arts vertelde haar ze dat ze gewoon mocht tennissen, dus deed ze dat ze dat. Terwijl de buitenwereld nog niet wist van haar zwangerschap, verraste zij vooral haarzelf door ook deze Grand Slam te winnen – zoals de grote sportvrouw daarvoor al 22 keer had gedaan, naast haar vier Olympische gouden medailles.

'I didn't even want to win', zegt ze over die bijzondere prestatie in de documentaire 'Being Serena' die haar volgt vanaf haar zwangerschap tot en met haar comeback daarna. Het is een indrukwekkende 5-delige serie die de Amerikaanse toptennisster van heel dichtbij volgt en waardoor je als kijker leert hoe ze de allerbeste tennisser ter wereld kon worden en record na record verbrak.


'Being Serena' wordt uitgezonden op de dag dat de US Open begint (exclusief te zien bij discovery+ en Eurosport) en waar de inmiddels bijna 40-jarige moeder ook weer aan mee doet. Zes keer wist ze het toernooi in eigen land al te winnen. Hoe ver kan ze dit keer komen?

De voortdurende drang om de beste te willen zijn, horen we ook terug in de documentaire als ze praat over hoe nerveus ze is voor het aanstaande moederschap. In de eerste aflevering met de titel Fear praat ze over deze en andere angsten: 'Word ik wel een goede moeder? Ben ik niet te strikt, of juist niet strikt genoeg?' Ook twijfelt ze of ze straks haar moederschap wel goed kan combineren met haar tenniscarrière. Kan ze wel én de beste moeder zijn én de beste tennisster?

Zowel haar eerste stappen op het pad van het moederschap worden gevolgd als haar knappe comeback. De serie volgt Williams tot en met het ziekenhuis waarin ze bevalt van haar dochter Olympia. Ook zien we hoe ze niet lang daarna trouwt met haar verloofde, Reddit-oprichter Alexis Ohanian. En hoe ze vervolgens haar eerste training weer hervat, slechts zeven weken na de bevalling. Van dichtbij volgen we haar terugkeer in de tenniswereld als kersverse moeder. Het verdedigen van haar titel in Melbourne komt nog te vroeg, dus richt ze zich op een rentree in Parijs tijdens Roland Garros. Tennisfans weten uiteraard al wat de uitslag wordt, maar het is mooi om in deze documentaire de weg ernaar toe zo persoonlijk te mogen volgen.

'Being Serena' is vanaf maandag 30 augustus te zien op discovery+.

DOSSIER: Najaar 2021: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers