BN'ers én kijkers testen kennis in 'Het Nationale Verkeersexamen 2021'

dinsdag 21 december 2021

Wat als je nú weer rij-examen zou doen; zou je hier dan opnieuw voor slagen? Dat is de grote vraag die de basis vormt van 'Het Nationale Verkeersexamen 2021', dé gelegenheid voor Nederland om de kennis van de verkeersregels te testen.

Catherine Keyl, Olcay Gulsen, René Le Blanc, Bert van Leeuwen, Nienke Plas en Rayen Panday durven de uitdaging aan. Zij hebben voorafgaand aan de opnames een – soms zenuwslopende – praktijktest gedaan en laten zich samen met 44 Nederlanders in de studio onderwerpen aan een theorietest die in samenwerking met het CBR is opgesteld. Zouden ze zijn geslaagd?


De theorietest waaraan de deelnemers in de studio – en de kijkers thuis, die online kunnen meedoen – worden onderworpen, is gebaseerd op actuele verkeersontwikkelingen en bestaat uit drie rondes met uiteenlopende vragen. Alexander Pechtold, algemeen directeur van het CBR, is in de studio aanwezig en treedt op als duider van actuele verkeersontwikkelingen en interessante verkeersfeiten en -wetenswaardigheden: 'De theorietest is speciaal voor deze show gemaakt. En is juist leuk en nuttig als je al langer je rijbewijs hebt, want er is veel veranderd in de afgelopen jaren. Door Het Nationale Verkeersexamen zijn kijkers op een ontspannen manier bezig met verkeersveiligheid. Daar zet ik me samen met collega’s graag voor in.'

De CBR-examinator die de praktijkrit heeft afgenomen bij de BN’ers geeft op haar beurt duiding aan verkeerssituaties in de prakrijk. Zouden de BN’ers geslaagd zijn als dit een écht verkeersexamen zou zijn geweest?

'Het Nationale Verkeersexamen 2021' wordt geproduceerd door IDTV.

'Het Nationale Verkeersexamen 2021', woensdag 22 december om 20.30 uur op SBS6 en op KIJK.nl.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers