BNN-VARA zet deur wagenwijd open voor nieuw talent met Talentday

donderdag 11 mei 2017

Dikke kans dat de nieuwe Geraldine Kemper, Jeroen Pauw of Gwen van Poorten zich vandaag nog meldt bij BNN-VARA. De inschrijvingen voor de nieuwe lichting van de BNN-VARA Academy zijn namelijk gestart.

Niet alleen mensen met presentatietalent, maar ook sterren in regisseren, concepting of creatief denken kunnen een plekje veroveren bij hét leer- en werktraject van medialand. Aanmelden kan t/m maandag 22 mei via de website van BNN-VARA Academy.


Dat het na Talentday snel kan gaan met je media-carrière bewijst Jurre Geluk. Hij is nieuwste lid van de Spuiten en Slikken-familie. Jurre deed vorig jaar auditie op BNN-VARA Talentday, ging als een speer op de academy, slaagde met vlag en wimpel en veroverde een plek bij Spuiten en Slikken. Jurre maakte onder andere het item Hand in Hand. Nog 10 talenten van de Academy 2016 zijn na hun opleiding aan de slag gegaan bij BNN-VARA.

Algemeen directeur Gerard Timmer: 'Ik onderschrijf van harte het belang van een brede en praktische talentopleiding, juist in huis bij een omroep. Zelf ben ik ooit begonnen bij Club Veronica en de afgelopen jaren heb ik gezien dat de formule van BNN-VARA Academy goed werkt. Mensen als Tim Hofman, Rotjoch, Frank van der Lende en Filemon Wesselink komen er vandaan, net als een indrukwekkend aantal mensen achter de schermen.'

Van donderdag 11 mei t/m maandag 22 mei kan iedereen met ambities voor zowel vóór als achter de schermen zich aanmelden via de site. Wie uitgekozen wordt, mag op Talentday, zaterdag 10 juni, auditie komen doen op het Mediapark in Hilversum. Een tiental gelukkigen krijgt een felbegeerde plek op de BNN-VARA Academy, hét leer- en werktraject van medialand, waar alle aspecten van het maken van Radio, TV-en online content aan bod komt. Na de opleidingsperiode is er de mogelijkheid om, net als Jurre Geluk en vele anderen, volop mee te draaien op de verschillende redacties van BNN-VARA.

Talenten kunnen zelf de categorie kiezen waar zij in uitblinken en auditie voor moeten doen.

De categorieën zijn:

- Nieuwe Mediamakers (Concepters, developers)
- Journalistieke en creatieve redacteuren (radio en televisie)
- Camjo’s
- Presentatoren

De Talentday wordt niet uitgezonden. Deze dag is een toetsmoment voor mensen voor wie het een droom is om bij BNN-VARA te werken. Daarnaast ligt de focus op de ontmoeting van talenten met professionals.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers