'BOOS'-aflevering over schandaal 'The Voice of Holland' donderdag op Youtube

zaterdag 15 januari 2022
Foto: BNNVARA - © Stijn Ghijsen 2021

Aanstaande donderdag komt het BNNVARA-programma 'BOOS' met een uitzending over seksueel overschrijdend gedrag bij 'The Voice of Holland'. In een langlopend onderzoek van 'BOOS' ontving de redactie meerdere verhalen over seksueel overschrijdend gedrag van meerdere personen binnen het programma.

De vermeende daders zijn de afgelopen week benaderd om een reactie te geven op de aantijgingen jegens hen. Deze zaterdag ontving de redactie een bekentenis en spijtbetuiging van de bandleider van 'The Voice', Jeroen Rietbergen. Hij heeft laten weten zijn werkzaamheden bij 'The Voice' per direct naast zich neer te leggen. 'The Voice of Holland' heeft laten weten niet op de hoogte te zijn geweest van deze misstanden en heeft besloten tot een onafhankelijk onderzoek. In het kader daarvan wordt het programma tot nader order opgeschort.


In het voorjaar van 2021 ontving de redactie van BOOS verhalen over vermeend seksueel overschrijdend gedrag binnen 'The Voice of Holland'. Er volgde een oproep van 'BOOS'-presentator Tim Hofman waarin hij vroeg of er meer mensen zijn die iets hebben meegemaakt bij talentjachten die niet door de beugel kunnen. Er volgden tal van reacties van mensen die zeggen slachtoffer of getuige te zijn van machtsmisbruik en seksueel overschrijdend gedrag bij 'The Voice'. Het gaat daarbij niet alleen om aanklachten tegen Jeroen Rietbergen, maar om aanklachten tegen meerdere personen binnen het programma.

De uitzending van 'BOOS' over vermeend machtsmisbruik en vermeend seksueel overschrijdend gedrag is aanstaande donderdag te zien op het YouTube-kanaal.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers