Buitenspeeldag 2009: Nickelodeon woensdag op zwart

maandag 8 juni 2009

Op woensdagmiddag 10 juni 2009 wordt de Landelijke Buitenspeeldag georganiseerd in Nederland. Op die dag gaan de uitzendingen op tv, en de website van Nickelodeon tussen 13.00–17.00 uur letterlijk op zwart en worden kinderen aangemoedigd om lekker buiten te gaan spelen. Dus ouders, kijk woensdagmiddag niet vreemd op als wordt gevraagd of het avondeten iets kan worden uitgesteld omdat 'verstoppertje' nog niet is afgelopen…

D


e landelijke kick-off vindt plaats in Almere, waar Annemarie Jorritsma het startsein geeft aan bestuurders tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Speciaal voor de kinderen reist de SuperTruck van Nickelodeon die middag af naar de Playground in Almere om daar de kinderen in beweging te krijgen.

Initiatiefnemers van de Landelijke Buitenspeeldag zijn Nickelodeon en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Samen met de Vereniging Sport en Gemeenten, Speelfonds Jantje Beton, het netwerk Child Friendly Cities en Veilig Verkeer Nederland willen zij kinderen in Nederland stimuleren om buiten te spelen en te sporten. De partijen roepen gemeenten, ouders, vrijwilligers van belangenorganisaties en het verenigingsleven op om in hun eigen buurt een leuk actief programma voor kinderen te organiseren. In meer dan 50 gemeenten, verspreid over heel Nederland, worden allerlei activiteiten georganiseerd: van hutten bouwen tot waterspelletjes in het zwembad.

"Nickelodeon stimuleert kinderen middels de campagne Fit Met Nick al geruime tijd spelenderwijs om meer te sporten en bewegen. De Landelijke Buitenspeeldag is een van de initiatieven die hierbij aansluit. De vruchtbare samenwerking met VNG is een voorbode voor een leuke actieve dag voor kids op 10 juni", aldus Patrick Alders, VP General Manager Nickelodeon.

Tips en informatie Landelijke Buitenspeeldag
Via de website buitenspeeldag.nl kunnen gemeenten zich aanmelden en nuttige informatie vinden voor deelname aan de Landelijke Buitenspeeldag. Ook ontvangen gemeenten posters, flyers en stickers om de plaatselijke activiteiten en de Buitenspeeldag bij iedereen bekend te maken. Kinderen kunnen via deze website kijken of er in hun buurt ook iets wordt georganiseerd en uiteraard staan er ook leuke buitenspeeltips voor kids op de site.

Vereniging Nederlandse Gemeenten
Samen met alle gemeenten staat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten voor kracht en kwaliteit van het lokaal bestuur. De VNG ondersteunt gemeenten bij de ontwikkeling van sterk lokaal jeugdbeleid waardoor kansen worden gecreëerd voor zowel de jeugd als voor de gemeenten waarin zij wonen.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers