Chaos achter de schermen in nieuwe AVROTROS-serie 'Koningshuis the Musical'

zaterdag 16 maart 2024
Foto: AVROTROS - © Jurre Rompa 2024

De spanning loopt hoog op wanneer de cast van Koningshuis the Musical groot nieuws te horen krijgt: het koninklijk echtpaar komt naar de honderdste voorstelling, die over een week plaatsvindt.

Frits Lohman, de producent van de musical, haalt alles uit de kast voor deze belangrijke voorstelling, want de musical trekt nog niet bepaald volle zalen en de recensies zijn ook niet om over naar huis te schrijven. Of is het omdat de musical al een rel voor de première heeft veroorzaakt?


De zesdelige komische serie, 'Koningshuis the Musical', speelt zich af achter de schermen bij een musicalproductie over het Koningshuis. We volgen het wel en wee van de cast en crew in de week voor de honderdste voorstelling van de show. De spanning stijgt tot ongekende hoogte wanneer sterverslaggever Roel Verdonk van het showbizzprogramma Studio Avenue tijdens deze spannende week ook nog de voorbereidingen vast komt leggen voor een dagelijks tv-item. Zo komt onder andere het casten van de zwarte actrice Naomi Zwaan als Koningin Máxima ter sprake. Dominique Elschot, de ambitieuze regisseur, heeft deze musical namelijk colour-blind gecast, maar dat is niet het enige: er speelt meer, veel meer. Zo blijkt de wereld achter de schermen een stuk minder rooskleurig en glamourous te zijn dan op het toneel. Wanneer de grote dag is aangebroken van de honderdste voorstelling van Koningshuis the Musical, slaat de stemming volledig om wanneer Studio Avenue een zeer schokkende onthulling doet. Lukt het de cast nog om zich na dit nieuws te focussen op de belangrijke voorstelling of loopt alles volledig in de soep? Eén ding is zeker: the show must go on...

Rolverdeling:
Roel Verdonk - Valentijn Benard
Naomi Zwaan (Máxima) - Sarah Janneh
Debby Peters (Beatrix) - Noortje Herlaar
Hans 1 (Willem-Alexander) - Robbert van den Bergh
Hans 2 (Willem-Alexander) - Daniel Cornelissen
Cor Spaan (Bernard) - Henk Poort
Frits Lohman - Marcel Hensema
Ming Kan - Kok-Hwa Lie
Lousewies - Beppie Melissen
Dominique Elsschot - Diederik Ebbinge
Brett - Mitch Blaauw
Kelly - Sanne Franssen
Sywert - Mark Kraan
Laurens Kroes - Peter van de Witte
Jan-Willem Dijkstra - Sadettin Kirmiziyüz

De komische serie is naar een idee van Diederik Ebbinge. De serie is ook geschreven en geregisseerd door Diederik Ebbinge. 'Koningshuis the Musical' is een productie van Topkapi Series in samenwerking met AVROTROS.

'Koningshuis the Musical', vanaf 17 maart om 20.20 uur bij AVROTROS op NPO 3 en op NPO Plus.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verward' (BNNVARA)

Jessica spreekt de 22-jarige Isabella. Haar moeder lijdt aan schizofrenie en gedraagt zich steeds wantrouwiger. De woede richt zich vooral op de vader van Isabella. Op een dag, als Isabella niet thuis is, slaat moeder haar echtgenoot dood. Op de crisisdienst geeft psychiater Niels Mulder een inkijk in de keuzes die hij en zijn collega's maken. Hoe lastig dit is, blijkt wanneer de politie melding doet van een ernstig verwarde en vervuilde man die de buurt mogelijk in gevaar brengt. De 30-jarige Demi is gediagnosticeerd met schizofrenie en hoort dagelijks meerdere dwingende stemmen in haar hoofd.

'Verward', om 20.25 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers