Commentaar 'Eurovisie Songfestival 2021' in handen van Cornald Maas en Sander Lantinga

woensdag 7 april 2021

Cornald Maas en Sander Lantinga gaan in mei het 'Eurovisie Songfestival' voorzien van commentaar voor de Nederlandse kijker. Lantinga neemt het stokje eenmalig over van Jan Smit, die dit jaar één van de presentatoren van het songfestival is.

Cornald Maas en Sander Lantinga geven commentaar tijdens de halve finales op 18 en 20 mei en de finale op 22 mei in Rotterdam Ahoy.


Cornald Maas is al sinds 1993 professioneel betrokken bij het 'Eurovisie Songfestival'. Vanaf 2004 verzorgt hij het commentaar. Cornald: 'Ik kijk er naar uit om het commentaar in de uitzendingen met Sander te verzorgen, temeer door zijn muzikale know how en humor. Sander heeft nooit zijn liefde voor het 'Eurovisie Songfestival' onder stoelen of banken gestoken, wat ik uiteraard erg waardeer.'

Sander Lantinga maakt sinds 2019 deel uit van de selectiecommissie van AVROTROS, waar ook Cornald al jaren lid van is. Dit jaar verzorgt de Radio 538-DJ voor het eerst het commentaar bij het 'Eurovisie Songfestival'. Lantinga: 'Mensen in mijn omgeving hebben mij wel eens gevraagd of ik ooit het festival zou willen presenteren. Ik ben tenslotte groot fan! Mijn antwoord was dan altijd dat ik liever het commentaar zou willen doen. Ik voel me dus enorm vereerd. Zeker omdat dit jaar het festival in Nederland wordt georganiseerd en het eenmalig is, vind ik dit het leukste vakantiebaantje ooit. Voor Cornald ook fijn dat ik hem onder mijn hoede kan nemen om hem alle ins en outs van het songfestival mee te geven, haha.'

Inzending
Jeangu Macrooy (27) vertegenwoordigt met het nummer Birth of a New Age Nederland op het 'Eurovisie Songfestival' in Rotterdam. Birth of a New Age gaat over veerkracht en viering van een nieuw tijdperk en is een ode aan iedereen die voor zichzelf opkomt en de kracht van zijn authenticiteit durft te vieren.

'Het Eurovisie Songfestival' is op 18 en 20 mei - de halve finales - en 22 mei - de finale - te zien bij AVROTROS om 21.00 uur op NPO 1.

DOSSIER: Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Miranda Priestly is de gevreesde en meedogenloze hoofdredactrice van het magazine Runway. Haar stemmingswisselingen maken of kraken carrières. Ze wil van het blad dé modebijbel maken en niets of niemand zal haar tegenhouden. Ze verslijt dan ook de ene assistente na de andere. Andy Sachs, een onzeker plattelandsmeisje, probeert zich in deze meedogenloze modewereld staande te houden terwijl de veeleisende Miranda het ene bevel na het andere op haar afvuurt.

'The Devil Wears Prada', film uit 2006 met oa. Meryl Streep, om 22.45 uur op Net5.

Dossiers