'De Bauers - 20 Jaar Later' te zien op NPO 1

woensdag 3 april 2024
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2024

Twintig jaar geleden volgde heel Nederland een zanger en zijn jonge gezin. Frans Bauer, zijn Maris, hun twee jonge zoons en zijn prille carrière waren de ingrediënten voor een van de succesvolste real life soaps van ons land.

Hoe gaat het er nu, 20 jaar later, aan toe? Nu de vier jongens inmiddels jong-volwassen zijn en Frans als zanger alles heeft bereikt waar hij van droomde? In 'De Bauers – 20 Jaar Later' is het wel en wee van de familie te zien in hun nieuwe vorm.


Hoewel Frans en Mariska op veel vlakken nog precies hetzelfde in het leven staan, heeft de tijd ook in huize Bauer niet stilgestaan. Twee van de vier zoons hebben inmiddels een relatie en de jongens zijn hard bezig met het opbouwen van een eigen leven; van een rechtenstudie tot een horecaopleiding en van een sportcarrière tot de eerste stappen in de muziekindustrie. Ook zijn er inmiddels 4 hondjes, maar als het aan Mariska ligt blijft het daar niet bij...

Humor en gezelligheid staan voorop in het gezin. En hoewel Frans eeuwig positief lijkt en heel Nederland hem kent als de altijd vrolijke volkszanger, heeft ook dit gezin hun portie verdriet wel gehad. De vader van Frans is acht jaar geleden overleden en het gemis blijft zwaar, met name bij belangrijke mijlpalen in het leven, zoals de 50e verjaardag van Frans. Zijn moeder wordt ook ouder en gaat mentaal achteruit, de momenten met haar worden dan ook extra gekoesterd. Mariska is altijd al dé spil van het gezin, maar zij is twee jaar geleden getroffen door een herseninfarct en hoewel ze er heel goed uit is gekomen, leeft ze nog wel dagelijks met de gevolgen.

En dan Frans zelf. De mijlpaal van 50 jaar doet heel wat met hem en maakt hem ook wel onzeker. Hij realiseert zich dat het leven vergankelijk is en een goede gezondheid niet iets is wat je zomaar voor lief moet nemen. Ook staat Frans steeds meer stil bij het feit dat je dromen en doelen niet te ver vooruit moet schuiven. Voor Frans zijn dat nogal uiteenlopende wensen, van een EHBO-cursus met zijn gezin tot het maken van een romantisch reisje naar Rome met Mariska.

'De Bauers - 20 Jaar Later', vanaf donderdag 4 april om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers