'De Verraders' wint International Format Award

dinsdag 5 april 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2021

Vandaag is in Cannes bekendgemaakt dat het succesformat 'De Verraders' een International Format Award, in de categorie Competition Reality Format, heeft gewonnen. Deze vakprijzen worden elk jaar uitgereikt tijdens de C21 verkiezingen op de MIP en zijn toonaangevend binnen de internationale TV en Streaming-wereld.

RTL was in totaal met drie formats genomineerd; B&B Vol Liefde, Make Up Your Mind en De Verraders. Het laatste format is inmiddels in veertien landen verkocht, kent een eigen Videoland-editie en het tweede TV-seizoen in Nederland is net (vrijdagavond 1 april) van start gegaan. De eerste aflevering is door ruim 1,1 miljoen mensen bekeken en dit is in het weekend al opgelopen naar ruim 1,5 miljoen en een marktaandeel van 32%.


Peter van der Vorst, Directeur Content RTL: 'Dat het succes van 'De Verraders' geen grenzen kent is al een tijdje bekend en deze internationale prijs is een mooie erkenning voor het harde werk dat in dit format zit. De prijs is de kers op de taart van een mooie creatieve samenwerking tussen idtv en de RTL Creative Unit.'

Marc Pos, Producent idtv: 'Ik kom al meer dan 20 jaar bij tv beurs in Cannes. Iedere keer droom je toch weg bij het idee dat je met een eigen format een C21 award wint. Want hier een prijs winnen betekent wereldwijde erkenning en wie is daar nu niet ontvankelijk voor? Vanuit idtv zijn we in één woord: supertrots!'

'De Verraders' is ontwikkeld door idtv in samenwerking met de RTL Creative Unit en is elke vrijdag 20.00 uur te zien bij RTL 4.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Met de finale in zicht, groeit het onderlinge wantrouwen. Zelfs de Verraders bekijken elkaar met argusogen. Een van de Getrouwen probeert de groep voorzichtig mee te krijgen, maar belandt zelf in een zee van verdenkingen. In een kasteel waar paranoia hoogtij viert, is strategie de sleutel.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers