Deze gasten zie je in een nieuw seizoen van 'De Geknipte Gast'

donderdag 8 februari 2024
Foto: BNNVARA - © Nozem Films 2021

÷zcan Akyol, ook wel bekend als Eus, keert weer terug in zijn barbershop om nieuwe gasten te ontvangen met wie hij inspirerende, ontroerende en vermakelijke gesprekken voert over hun drijfveren.

Ook in dit negende seizoen van 'De Geknipte Gast' is er weer een verzameling van interessante gasten te zien. Het zijn succesvolle vertegenwoordigers van hun vak, variërend van politici, wetenschappers en sporters tot aan schrijvers en acteurs. Onder anderen Jacques d’Ancona, Anita Witzier, Daniël Boissevain, Wim Kieft en Waldemar Torenstra nemen plaats in de kappersstoel. Tussen de spiegels ontvouwt zich een openhartig gesprek over de carrière en het privéleven van de gast.


Özcan Akyol: 'Ik kan bijna niet geloven dat we al bezig zijn met ons negende seizoen. Dit programma brengt mij in contact met zoveel verschillende mensen, over wie ik me telkens weer kan verwonderen en verbazen, op een goede manier. Ik leer er ook veel van. We doen er alles aan om de drijvende krachten van prominenten te ontrafelen. En dat levert vaak belangrijke gesprekken op. En dat voel ik ook als ik de reacties op ‘De Geknipte Gast’ lees. Het programma is inmiddels een begrip geworden.'

Aflevering 1: Jacques d’Ancona
Theaterjournalist Jacques d' Ancona werd in de jaren 80 bekend door zijn rol als kritisch, maar rechtvaardig jurylid van de 'Soundmixshow'. Lange tijd had Jacques een laag zelfbeeld. Dit beeld veranderde toen hij op zijn 18de scheidsrechter werd, een functie waar je overwicht voor moet hebben. Op zijn dertigste erkende hij op mannen te vallen. Hij kon toen voor het eerst zichzelf zijn. Jacques vertelt over zijn jeugd en zijn ondergedoken Joodse vader en dat hij zijn liefde voor literatuur meegekregen heeft van zijn moeder die hem continu voorlas toen hij als jong kind in het ziekenhuis lag, vechtend voor zijn leven.

'De Geknipte Gast', vanaf vrijdag 9 februari wekelijks om 21.05 uur bij BNNVARA op NPO 2.

 

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Married At First Sight' - Carlo Boszhard

Jeffrey en Jerney sluiten hun huwelijksreis af en worden op Schiphol warm onthaald door hun kinderen. Bastiaan en Suzanne gaan samenwonen. Slaat bij hen de vonk over in de huiselijke omgeving van Suzanne? En tijdens het eindgesprek valt definitief het doek voor een van de stellen.

'Married At First Sight', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers