Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws

dinsdag 31 mei 2016

Presentator Diana Matroos vertrekt bij RTL Nieuws. Dit maakt zij vandaag bekend in een column op de site van het nieuwsbedrijf. Op vrijdag 3 juni presenteert zij voor de laatste keer bij RTL Z.

Matroos geeft in haar column aan haar baan op te zeggen om een nieuwe wereld te ontdekken en zich meer toe te willen leggen op de achtergronden van het nieuws: 'Ik vind het ongelofelijk spannend om iets anders te gaan doen. Ik kijk met veel genoegen terug op de bijna twintig jaar bij de RTL nieuwsorganisatie. Het nieuws en het samenvatten van de belangrijkste nieuwsfeiten als presentator is jarenlang mijn passie geweest. Echter, de diepgang van lange interviews, die ik onder meer voor mijn radioprogramma voor BNR maak, raakt me. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen: schrijven, online tv programma's maken, grote namen interviewen. Ook de internationale congrespodia waar ik op top niveau debatten mag leiden geven me een energie die ik vaker wil voelen bij de andere dingen die ik doe. Ik heb zoveel mooie plannen.'


Sinds 2004 is Diana Matroos presentator bij RTL Nieuws. In die periode is zij een van de vaste gezichten van RTL Z en presenteerde zij regelmatig RTL Nieuws. Ook presenteerde zij Editie NL en diens voorloper, het dagelijkse nieuwsprogramma 4inhetLand. Haar carrière bij de nieuwsorganisatie begon in 1999 als redacteur op de binnenlandredactie.

Harm Taselaar, hoofdredacteur RTL Nieuws: 'Met het vertrek van Diana verliezen we een, vooral voor de RTL Z-kijkers, vertrouwd gezicht en een gewaardeerde collega. Helemaal afscheid nemen doen we niet. Naast haar werkzaamheden voor onze nieuwsorganisatie heeft zij zich binnen RTL Nederland hard gemaakt voor diversiteit op de werkvloer. Een belangrijk aandachtspunt, waar we volop aan werken en waarbij Diana als adviseur onze organisatie in de toekomst zal bijstaan.'

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Hofkar' (PowNed)

De BoerBurgerBeweging (BBB) groeit als kool. Dit gaat ten koste van de voormalige boerenpartij CDA. Willemien Koning-Hoeve, Statenlid in Noord-Holland n melkveehouder, gaat bij deze Europese verkiezingen de agrarische stemmen proberen terug te winnen voor haar partij. Hoe gaat ze dat doen? En hebben de boeren het CDA nog wel nodig?

'De Hofkar', om 22.10 uur bij PowNed op NPO 2.

Dossiers