Dit zijn de kandidaten van een nieuw seizoen 'Obese'

maandag 23 mei 2022
Foto: RTL 5 - © RTL 2022

Vanaf woensdag 1 juni is het nieuwe seizoen van 'Obese' te zien bij RTL 5. Negen deelnemers met obesitas gaan in acht afleveringen de keiharde strijd tegen de kilo's aan. Zij worden een langere periode gevolgd met als doel hun leven weer op gang te krijgen en natuurlijk de nodige kilo's te verliezen. Ze worden bijgestaan door een team van deskundigen en presentatrice Miljuschka Witzenhausen.

Dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen:


Iris
Iris is 30 jaar en walgt van haar lichaam. Ze voelt zich bejaard en wil zich weer als haar 30-jarige zelf voelen. Iris doet er alles aan om een gezonde levensstijl en een beter zelfbeeld te krijgen. Het team van 'Obese' helpt daarbij. Iris ondergaat een metamorfose, niet alleen fysiek, maar ook mentaal wordt ze een ander persoon.

Marcel
Marcel is buschauffeur en werkt op de meest uiteenlopende tijden. Hij is eerder heel veel afgevallen, maar al die kilo’s zitten er weer aan. Dit keer pakt hij het anders aan en staat hij onder begeleiding van de 'Obese' deskundigen. Het is een moeilijk traject voor Marcel, hij is eigenwijs en trekt zijn eigen plan.

Tony & Nikki
Het koppel Tony & Nikki hebben samen twee jonge zoons. Ze vinden elkaar door hun overgewicht niet meer aantrekkelijk en de intimiteit is ver te zoeken. Voor zichzelf, hun relatie en voor hun kinderen is het tijd om iets aan hun overtollige kilo’s te doen. Onder begeleiding van de deskundigen van 'Obese', gaan ze hun levensstijl drastisch omgooien.

Martin
Martin draagt niet alleen te veel kilo’s met zich mee, ook een heel groot geheim. Door het verliezen van de kilo’s krijgt hij genoeg zelfvertrouwen zijn geheim met iedereen te delen. De deskundigen van 'Obese' ondersteunen hem gedurende zijn traject en zien hem veranderen van een onzekere man, in iemand die de wereld aan kan.

Chantal
Chantal heeft samen met haar man drie zoons, waarvan één tweeling. Haar eerste zwangerschap is heftig en door de zorgen om de tweeling heeft ze zichzelf verwaarloosd. Het is tijd voor Chantal. De deskundigen van 'Obese' begeleiden haar naar een gezonde levensstijl, die ook echt vol te houden is.

Aziz
Aziz is 24 jaar en de jongste deelnemer van dit seizoen. Door de Coronapandemie is hij eenzaam geworden en is eten zijn uitlaadklep. Hij heeft een tussenjaar genomen om zichzelf te ontwikkelen en te bedenken wat hij wil in de toekomst. De deskundigen van 'Obese' helpen hem hierbij. Aziz ondergaat een metamorfose, vindt zijn roeping en bloeit helemaal op.

Bart
Bart heeft samen met zijn vrouw drie jonge kinderen. Door zijn overgewicht kan hij niet spelen met zijn zoon en dochters. Daar wil hij verandering in brengen en het team van 'Obese' helpt hem daarbij. Door een traumatische ervaring uit zijn jeugd, ondergaat Bart vooral mentaal een enorme verandering en dat zorgt voor interessante inzichten. 

Chantalle
Chantalle heeft veel meegemaakt in haar leven en is daardoor een stoere vrouw geworden, die alles alleen aan kan. Hulp vragen is iets wat ze nooit doet, tot ze zo onzeker is geworden van haar gewicht en ten einde raad 'Obese' raadpleegt. De deskundigen staan voor haar klaar en begeleiden haar naar een gezonde levensstijl die vol te houden is.

'Obese' is een productie van Warner Bros. International TV Production Nederland en is vanaf woensdag 1 juni wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 5.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers