Duistere geheimen van kindermoordenaar Michel Stokx blootgelegd in driedelige Videoland Academy documentaireserie 'De Sneeuwman'

dinsdag 24 mei 2022

Eind jaren '80/begin jaren '90 worden Nederland, Duitsland en België opgeschrikt door diverse kindermoorden. Moordenaar is Michel Stokx, een op het oog vriendelijke vrachtwagenchauffeur.

Maar achter dit vriendelijke gezicht gaat een totaal andere persoonlijkheid schuil: een manipulatieve seriemoordenaar die iedereen een rad voor ogen draaide en op verschillende plekken in Europa gruweldaden beging. Zijn verhaal en daden worden onder de loep genomen in de driedelige documentaire 'De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar', vanaf 25 mei te zien bij Videoland.


Aan de hand van de politieverslagen, archiefbeelden en gesprekken met nabestaanden wordt in een driedelige documentaireserie deze ijzingwekkende zaak van één van de ergste kindermoordenaars uit onze geschiedenis blootgelegd. De erfenis van Stokx blijkt tot de dag van vandaag -lang na zijn mysterieuze dood- voor slapeloze nachten te zorgen. In de docuserie komen verschillende mensen aan het woord die destijds met de zaak Stokx bezig waren: de agenten die op de zaak zaten, de advocaat van Michel Stokx, ouders van slachtoffers en de dochter van Stokx.

De documentaire 'De Sneeuwman: Geheimen van een Kindermoordenaar' is tot stand gekomen in het talentontwikkelingstraject Videoland Academy. De regie is in handen van Flynn von Kleist, en de documentaireserie is geproduceerd door Topkapi Non Fiction.

Regisseur Flynn von Kleist: 'Als maker vond ik het heel bevrijdend om bij de Videoland Academy binnen vastomkaderde genregrenzen te werken. Ik ben helemaal in de zaak van Michel Stokx gedoken en ontdekte dat er nog steeds onbeantwoorde vragen zijn en nabestaanden die worstelen met wat hij al dan niet gedaan heeft met hun kind. Met schokkende misdaden als deze is het gemakkelijk om Michel Stokx als monster af te doen. Het enge is juist dat het ménsen zijn die deze daden begaan.'

'De Sneeuwman:  Geheimen van een kindermoordenaar’ is vanaf woensdag 25 mei in zijn geheel te zien bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers