Eindstand tweede kwalificatieronde 'Gouden Televizier-Ring'

woensdag 10 maart 2021
© Televizier 2020

De tweede kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring is afgelopen. Dat betekent dat er weer vijf nieuwe programma's zijn die kans maken op de felbegeerde Ring. En er zitten een paar onverwachte namen bij.

De programma’s die deze ronde de meeste stemmen kregen, zijn een bekende quiz en maar liefst vier (!) realityprogramma’s. Maar dan wel heel verschillende.


Dit is de top 5: (op alfabetische volgorde)

- 'Bureau 040' (RTL 4)
- 'De Slimste Mens' (KRO-NCRV)
- 'Een Huis Vol' (KRO-NCRV)
- 'Kamp van Koningsbrugge' (AVROTROS)
- 'Meiden Die Rijden (POWNED)

Verrassende uitslag
'De Slimste Mens' wist in haar 17de seizoen een recordaantal kijkers te trekken. We zaten allemaal binnen, en toen bleken Philip Freriks en Maarten van Rossem bijzonder goed gezelschap. Ook 'Een Huis Vol' wist zich te plaatsen. Het programma is een klassieker onder de realityprogramma’s en blijft onverminderd populair. Ewout Genemans volgde dit jaar de politie in Eindhoven en dat viel in de smaak: zijn 'Bureau 040' kreeg genoeg stemmen. Nieuwe titels 'Kamp van Koningsbrugge' en 'Meiden Die Rijden' zijn de grootste verrassingen in de top 5.

Kwalificatierondes
De Gouden Televizier-Ring Verkiezing telt in totaal vier kwalificatierondes. Per voorronde plaatst de top 5 zich op de nominatielijst van de Gouden Televizier-Ring Verkiezing die eind augustus start. Dat betekent dat de bovenstaande vijf programma’s nu al kans maken op de Gouden Televizier-Ring 2021!

Online videoserie
Tot slot alvast een blik op dinsdag 30 maart. Want dan start alweer de volgende ronde, namelijk de Kwalificatieronde Televizier-Ster Online-videoserie. In deze ronde maken de makers van de leukste online content van Nederland kans op een prijs.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers