EO start nieuwe traditie: 'De Nationale Nieuwjaarszegen'

zaterdag 2 januari 2021

Op de eerste zondag van het nieuwe jaar start de EO met een nieuwe traditie. Vanuit de Haagse Kloosterkerk vraagt Theoloog des Vaderlands Almatine Leene een zegen voor alle Nederlanders. 'De Nationale Nieuwjaarszegen' wordt omlijst door dans, kunst en muziek.

Met 'De Nationale Nieuwjaarszegen' start de EO een nieuwe traditie waarin kunst en Bijbelverhalen op een nieuwe manier aan elkaar verbonden worden.


Theoloog des Vaderlands Almatine Leene: 'Iemand zegenen is mooi om te doen want daarmee zeg je: je staat er niet alleen voor. Om dat in een nationaal moment te doen vind ik heel bijzonder want ik gun iedereen het Goede. We weten niet wat 2021 brengt, maar wel dat God erbij is. Ik hoop mensen te inspireren met een eeuwenoud verhaal over Jakob. Een verhaal dat moed geeft om alles wat op ons afkomt aan te pakken.'

De Dutch Don't Dance Division, onder leiding van Thom Stuart, een koor en orkest onder leiding van Daniel Rouwkema en kunstenares Zwier Cornelissen werken mee aan 'De Nationale Nieuwjaarszegen'.

'De Nieuwjaarszegen' is een samenwerking met de Kloosterkerk Den Haag, maandblad 'Kerk in Den Haag' en de Vermeulen Brauckman Stichting.

'De Nationale Nieuwjaarszegen', zondag 3 januari om 12.00 uur bij de EO op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Musical Awards Gala 2024' (AVROTROS)

Naast de feestelijke uitreiking van de awards, krijgen we ook een voorproefje van musicals die nu en komend seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn. Niet alleen de bekende musicals, maar ook nieuwe musicals passeren de revue. Van het betoverende 'Frozen de musical' tot het epische drama '40-45, de musical'.

'Musical Awards Gala 2024', om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers