Erik Dijkstra presenteert 'Per Seconde Wijzer De Strijd'

zondag 13 september 2020

De eerste uitzendweek van de bekende BNNVARA-kennisquiz 'Per Seconde Wijzer' in het najaar van 2020 staat in het teken van een spannende finalestrijd.

In de week van maandag 14 tot en met donderdag 17 september a.s. gaan de zes beste 4e ronde-winnaars van het afgelopen seizoen (najaar 2019 – voorjaar 2020) de strijd met elkaar aan. Van maandag tot en met woensdag duelleren dagelijks twee kandidaten tegen elkaar. De twee winnaars die hieruit voortkomen, spelen op donderdag 17 september in de grote eindstrijd tegen elkaar om de uiteindelijke winnaar te worden.


De zes spelers in deze finaleweek zijn: Joris van Bergen uit Wijchen, Luc Verhaegh uit Venlo, Kamiel Cornelissen uit Den Haag, Daniel Da Costa uit Utrecht, Remco Bruijnje uit Gent (België) en Tina Hoenderdos, woonachtig in Berlijn, afkomstig uit Haarlem.

Erik Dijkstra: 'Dit wordt echt een razend spannende finalestrijd! Zes topspelers uit Per Seconde Wijzer tegen elkaar: ik verheug me enorm op deze bijzondere week.'

'Per Seconde Wijzer De Strijd' wijkt inhoudelijk iets af van het reguliere spel, want er zit nu een drukknop-vraag in. De twee kandidaten spelen letterlijk tegen elkaar: wie het snelst op de knop drukt en het goede antwoord geeft, wint de vraag.

De spelers krijgen niet alleen vragen uit de categorie die ze zelf hebben gekozen (Sport, Geschiedenis, Wetenschap, Kunst & Cultuur of Tegenwoordige Tijd), maar ook uit de andere categorieën.

'Per Seconde Wijzer De Strijd', gepresenteerd door Erik Dijkstra, is op maandag 14, dinsdag 15, woensdag 16 en donderdag 17 september om 19.50 uur te zien bij BNNVARA op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers