FvD-lijsttrekker Thierry Baudet zegt paar uur van tevoren af voor live interview in 'EenVandaag'

zaterdag 13 maart 2021

Een paar uur voor het live interview in de uitzending van 'EenVandaag', heeft Forum voor Democratie-lijsttrekker Thierry Baudet afgezegd. Dat heeft zijn woordvoerder laten weten.

Afgelopen week ontving 'EenVandaag' in de studio lijsttrekkers van partijen die niet deelnemen aan het EenVandaag verkiezingsdebat, zodat ook zij hun standpunten konden laten horen. Zaterdag zou het de beurt zijn aan Baudet.


Als reden voor het afzeggen noemt zijn woordvoerder dat Baudet, na het optreden bij RTL-talkshow 'Jinek' afgelopen donderdag, 'even geen behoefte meer heeft aan dit soort programma’s.' 'Ook de invloed van een uitzending op de veiligheid van de FVD-lijsttrekker speelt mee', voegt de woordvoerder daaraan toe.

Enorm teleurstellend
Hoofdredacteur Rene van Brakel noemt het 'enorm teleurstellend' dat Baudet, enkele uren voor de uitzending, het interview afzegt. 'Alle andere politici die we hebben uitgenodigd, namen wel deel aan de interviewreeks met lijsttrekkers, of hebben toegezegd voor het debat van aanstaande maandag.'

Hij vervolgt: 'Baudet zegt dat hij na zijn optreden bij 'Jinek' 'geen behoefte heeft aan meer van dit soort programma's', maar 'EenVandaag' is een actualiteitenprogramma, geen talkshow. Ook is er geen column van een cabaretier of een andere politicus met wie hij in debat hoeft. Juist in deze verkiezingstijd zouden politici niet moeten weglopen voor een kritisch vraaggesprek. Het is treurig dat Baudet dat wel doet.'

Onderzoek EenVandaag Opiniepanel
Met het EenVandaag Opiniepanel is er onderzoek gedaan onder kiezers en hoe zijn achterban denken over de standpunten van Forum voor Democratie en het optreden van Thierry Baudet.

'Radio EenVandaag', om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 1.
'EenVandaag', om 18.15 uur bij AVROTROS op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers