Gijs Groenteman gidst kijker door cultureel Nederland in 'Groenteman op Zondag'

zaterdag 27 januari 2024
Foto: © BNNVARA 2024

In het nieuwe BNNVARA-programma 'Groenteman op Zondag' neemt Gijs Groenteman de kijker mee door het culturele aanbod in Nederland. Wat zijn de leukste concerten van de week?

Waar in de buurt is een mooie tentoonstelling te zien? En: in welk theater kun je terecht als je geen idee hebt naar welke voorstelling je moet gaan?


Opera en spoken word. Theater en streetart. Dans, musicals, literaire festivals, museumkunst en film - alles komt aan bod. Nieuwe makers, oude rotten, fris talent, doorgewinterde podiumdieren - ze komen langs om te vertellen over wat ze gemaakt hebben. In de Lichtfabriek in Haarlem praat hij wekelijks met verschillende makers van wie hij alles wil weten. En naast de gesprekken is er natuurlijk ook alle ruimte voor optredens en muziek.

Gijs: 'Het werd hoog tijd voor weer eens een Groenteman op zondag, ik ben heel blij dat ik die leegte nu in kan vullen!'

'Groenteman op Zondag', vanaf zondag 28 januari om 19.25 uur bij BNNVARA op NPO 2.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers