Grand Prix Zandvoort in 2022 live bij de NOS

woensdag 8 december 2021

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar live bij de NOS te zien. Dit is onderdeel van de overeenkomst die de NOS heeft gesloten met rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT).

Ook heeft de NOS het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1 seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting – maximaal 15 minuten – van iedere Grand Prix uit te zenden. Deze samenvatting is samen met interviews, analyses en achtergronden vanaf volgend seizoen te zien in een apart programma over de Formule 1 bij de NOS, zondag tussen 17.15 en 18.00 uur – of later op de avond bij een late race – op NPO 1.


'We zijn blij met deze uitkomst', zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. 'Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.'

Maarten Nooter, hoofdredacteur NOS Sport: 'De Formule 1 is journalistiek zeer interessant en past daarom prima in ons brede pakket van topsport. Dat was al zo, maar vanaf 2022 kunnen we meer doen. Ruimere samenvattingen, meer verhalen, een speciaal programma en de race op Zandvoort, dat echt een nationaal evenement is, zelfs live.'

De Nordic Entertaiment Group (NENT) zendt de komende seizoenen alle Formule 1 races live uit via de onlinestreamingsdienst Viaplay. NENT neemt de uitzendrechten na dit seizoen over van Ziggo Sport. Ook via Ziggo Sport had de NOS dit jaar een sublicentie voor het uitzenden van de samenvattingen.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers