Grappige kennisvragen, sportieve opdrachten en veel hilariteit in 'De Mees Kees Kwis'

dinsdag 11 september 2018

Mees Kees, wie kent hem niet? Hij is grappig, een beetje gek en ieders favoriete meester. Na vier speelfilms én een tv-serie is er nu ook 'De Mees Kees Kwis'!

Een spelshow voor de hele familie waarin iedere week een schoolklas het tegen zichzelf opneemt. 'De Mees Kees Kwis' wordt gepresenteerd door Leendert de Ridder en is vanaf zaterdag 6 oktober te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.


Elke aflevering wordt de groep in tweeën gesplitst en kunnen eieren worden verdiend door het beantwoorden van grappige kennisvragen, sportieve opdrachten en goed opletten tijdens de les. Alle talenten van de klasgenoten worden ingezet, want om te winnen is iédereen nodig. Het team met de meeste eieren wint het spel. In de serie en films van Mees Kees gaat alles altijd net even anders. En dat is natuurlijk ook in deze afwisselende kwis, die eigenlijk geen kwis is, ook het geval! Er komen fragmenten uit de films langs, woorden worden gehusseld en de kinderen zijn soms zelf het antwoord. Uiteraard kunnen kinderen thuis meedoen aan de opdrachten via zapp.nl/meeskeeskwis.

Ook zijn schoolhoofd Dreus (Sanne Wallis de Vries) en gymleraar Meester Hank (Jochen Otten) van de partij. Dreus duikt elke week een oud schoolvoorwerp op en stelt daarover een vraag. Meester Hank speelt in de gymzaal een hilarisch eieractiespel. 'De Mees Kees Kwis' wordt afgesloten met een klassikale overhoring. Welke groep mag uiteindelijk de prijs voor de hele klas bepalen? Dat is een dilemma: wordt het taart voor de hele klas of de juf of meester een dagje in een hilarische outfit?

'De Mees Kees Kwis', vanaf zaterdag 6 oktober om 19.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers