In 'Groep 8 Aan de Macht' lossen groep 8'ers de grote problemen van Nederland op

zaterdag 16 maart 2024
Foto: © BNNVARA 2024

In Nederland barst het van de problemen: we bewegen te weinig, het zwerfafval hoopt zich op, er zijn steeds meer eenzame ouderen, de bijen sterven uit en ga zo maar door.

Die oude politici in Den Haag maken er een zooitje van en weten niet meer waar ze moeten beginnen om de puinhoop op te ruimen. Hoog tijd dus voor een frisse wind. In 'Groep 8 aan de Macht' krijgen groep 8’ers de touwtjes in handen om Nederland een stukje beter te maken.


Presentatoren Emma Wortelboer en Sahil Amar Aïssa gaan in zes afleveringen langs bij zes verschillende groepen 8 die zich buigen over een lokaal- of landelijk probleem. Van het neerzetten van nep-agenten om roekeloze bestuurders af te schrikken tot het regelen van een olifant om bejaarden op te vrolijken; geen idee is te gek voor onze jonge genieën.

In de eerste aflevering zijn Emma en Sahil bij een groep 8 in Raamsdonk. De automobilisten lappen hier alle verkeersregels aan hun laars. Ze rijden te hard, parkeren overal én er zijn niet genoeg zebrapaden. Onze knappe koppen hebben er genoeg van. Ze gaan de straat op om het dorp eindelijk veilig te maken, maar hoe pakken ze dit aan?

'Groep 8 aan de Macht', vanaf zondag 17 maart wekelijks om 18.40 uur bij BNNVARA op NPO Zapp.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Net5 logo

Gaby en Jerry vertrekken met hun twee zoontjes in een iets te oude camper naar Spanje, op zoek naar een plek om een camping te starten. Hun Hollandse huis en haard hebben ze verkocht, maar ze hebben nog geen idee waar ze terecht zullen komen. Onderweg beleven ze spannende momenten, zoals wanneer ze bijna aangehouden worden door de politie en de camper in brand vliegt. Zullen ze hun droomplek nog wel vinden?

'Het Roer Om', om 21.20 uur op NET 5.

Dossiers