Inschrijvingen BNNVARA Academy 2022/2023 geopend

woensdag 20 april 2022

Werk hard, droom groot, lach luid en kijk ver: dat is de BNNVARA Academy. Het is dé plek voor beginnende, ambitieuze mediamakers om media te leren maken. Vanaf vandaag zijn de inschrijvingen voor de Academy 2022/2023 geopend.

Tijdens het leerwerktraject van de omroep worden talenten in een halfjaar klaargestoomd tot mediaprofessionals. Voor de Academy is BNNVARA op zoek naar (online) redacteuren, producers, camjo’s en allround makers. Talenten die net als BNNVARA vooruit willen, mensen aan het denken willen zetten, lastige onderwerpen willen onderzoeken, taboes willen doorbreken en een bijdrage willen leveren aan een open, gelijkwaardige en rechtvaardige samenleving, kunnen terecht bij de BNNVARA Academy. Kandidaten kunnen zich tot en met 20 mei aanmelden via bnnvaraacademy.nl.


Op zaterdag 11 juni vindt de BNNVARA Talentday plaats. Op deze dag mag een selectie zijn, haar of diens talenten laten zien aan professionals uit het vak. De allerbesten worden toegelaten tot de BNNVARA Academy. Daar krijgt talent de kans om zich te ontwikkelen tot volwaardig mediamaker, waarbij praktijkervaring en masterclasses hand in hand gaan. Daarbij worden ze begeleid door ervaren makers uit de eigen organisatie. De talenten gaan direct aan de slag op de redacties van 'De Nieuws BV', 'Baksteen', 'YouTube Hub', 'Alicante', 'Spuiten en Slikken' of op de radio-afdeling.

BNNVARA heeft een lange traditie als het gaat om talentontwikkeling. Zowel voor als achter de schermen van BNNVARA en ver daarbuiten hebben vele makers hun roots liggen bij dit interne opleidingstraject. Het bracht BNNVARA-programma’s als 'BOOS', 'Drugslab' en 'Club Hub', maar ook makers als Amber Kortzorg ('Kassa'), Emma Wortelboer (o.a. 'Spuiten en Slikken', 'Steken en Prikken'), Wouter Bouwman ('B.V.S.C.', NPO Radio 1), Jurre Geluk (o.a. 'Je Zal Het Maar Hebben'), Frank van der Lende (radio-dj 3FM) en Tim Hofman ('BOOS', 'Over Mijn Lijk') startten hun mediacarrière bij de BNNVARA Academy.

Max, Allround Maker Academy 2021/2022: 'De BNNVARA Academy is eigenlijk een grote speeltuin binnen de mediawereld. Je wordt opgeleid tot mediamaker door middel van masterclasses en mag eigenlijk overal bij meelopen om te onderzoeken waar jouw kracht ligt. Als Allround Maker is dit al helemaal het geval. Je krijgt alle vrijheid om je creativiteit toe te passen, hebt veel verantwoordelijkheden en bent eigenlijk media aan het maken vanaf dag één. Tijdens het traject bouw je een netwerk op, leer je inspirerende mensen kennen die net als jij media willen maken en doe je enorm veel ervaring op. Je wordt écht klaargestoomd en het staat natuurlijk ook ontzettend goed op je CV.'

Kijk voor meer informatie en de selectieprocedure op bnnvaraacademy.nl of like de Instagram- of Facebookpagina.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers