Jan Versteegh mag weer 'Lingo' spelen

zaterdag 4 juni 2022
Foto: SBS6 - © Talpa Network 2019

Na de zomer keert 'Lingo' terug. Niet meer op SBS6, maar het populaire woordspelletje verhuist naar Net5. Dat schrijft het AD en werd intussen door Talpa bevestigd.

In 2019 presenteerde Jan Versteegh het eerste sezieoen van de nieuwe 'Lingo' bij SBS6. Maar daarna verdween het vooravondspel, net als 'Man Bijt Hond', in de koelkast. Het zendermanagement gaf toen al aan dat het spel zeker niet definitief zou worden afgevoerd.


Talpa heeft nu aangekondigd dat 'Lingo' vanaf augustus in het schema van Net5 zal zitten, opnieuw met Jan Versteegh als presentator. Kijkers die graag eens met de kleurrijke balletjes willen spelen, kunnen zich nu opgeven.

'Lingo' is een heuse klassieker op televisie. Het populaire woordspelletje kwam voor het eerst op televisie in 1989 bij de NPO. Daar werd het tot 2019 uitgezonden. Presentator François Boulangé groeide zelfs uit tot 'Mister Lingo'. Lucille Werner was de laatste presentator bij de publieke omroep. Toen het programma in 2014 door SBS6 werd opgevist, kwam Jan Versteegh aan het roer te staan. Hij zal nu ook de nieuwe reeks bij Net5 gaan presenteren.

Bron: ad.nl - eigen bericht

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'B&B Vol Liefde' (RTL 4)

Iris geeft haar logee René een tweede kans en die pakt de hobbygoochelaar met beide handen aan. In het Catalaanse landschap opent Albert de deuren tot zijn kasteel, en zo krijgt Marijke zijn pronkstuk te zien. In Zuid-Afrika wordt er flink geflirt, maar komt er ook een nieuwe man bij om Mirjam te veroveren. En we maken kennis met Arno, de laatste B&B-eigenaar die op zoek gaat naar zijn droomman.

'B&B Vol Liefde', om 20.35 uur op RTL 4.

Dossiers