Johan Derksen is opnieuw op tv te zien na controverse

donderdag 12 mei 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2021

'Vandaag Inside' zal vanaf maandag terugkeren op televisie na een afwezigheid van twee weken. Dat bevestigt Derksen zelf aan AD.nl. Derksen presenteert het programma samen met René van der Gijp en Wilfred Genee.

Er ontstond veel commotie en protest rond het programma nadat Derksen een verhaal uit de oude doos bovenhaalde. Hij vertelde een anekdote uit zijn voetbalverleden een vijftigtal jaar geleden. Zo zou hij een vrouw hebben gepenetreerd met een kaars. Uiteindelijk bleek het verhaal niet te kloppen wanneer hij zich corrigeerde en zei dat hij enkel de kaars rechtop tussen de benen van de vrouw had gezet.


De storm ging echter niet liggen waarna Derksen bekend maakte dat hij zich zou terugtrekken uit het tv-programma. Zijn collega’s Genee en van der Gijp waren solidair en stapten mee op. Vandaag verklaarde Derksen aan verschillende Nederlandse media dat het programma een comeback zal maken op tv. Moederbedrijf Talpa blijft voorbarig en wilt nog geen definitieve uitspraak doen over een eventuele terugkeer.

Talpa en 'Vandaag Inside' kregen tal van boze reacties binnen uit verschillende hoeken, columns werden geschreven over het voorval en tijdens verschillende talkshows was het voorval het spreekonderwerp. Collega Roos Schlikker stapte op en verschillende sponsors trokken zich terug. Derksen geeft toe dat hij voor onrust heeft gezorgd. 'Maar de Mol wist wie hij binnenhaalde', aldus Derksen.

Volgens Derksen kreeg hij tal van steunbetuigingen van fans van het programma. Volgens Derksen was de steun van zijn fans zo groot dat hij bereid was terug aan te schuiven bij het programma. Of het programma ook effectief zal blijven doorgaan is nog onduidelijk.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Johan Derksen wil stoppen met 'Vandaag Inside'
Johan Derksen bevestigt vertrek 'Vandaag Inside'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers