Johan Derksen wil stoppen met 'Vandaag Inside'

vrijdag 29 april 2022
Foto: SBS6/Talpa Network - © William Rutten 2021

Johan Derksen heeft donderdag gezegd dat hij kapt met 'Vandaag Inside'. Dat deed hij na de ophef over zijn uitspraken als zou hij als jongeman een bewusteloze vrouw gepenetreerd hebben. Intussen nuanceert hij trouwens dat verhaal.

'Ik kom langzamerhand tot de conclusie dat er geen ruimte meer is voor dit programma. De cancel- en woke cultuur is groot en is tegen ons'. Waarop co-presentator Wilfred Genee meteen aangaf dat een eventueel vertrek dan wel het einde van hun programma zou betekenen.


'Het is mijn schuld, ik ben de veroorzaker van alle ellende. In een oprechte biecht over een heel serieus onderwerp, heb ik het verteld als een smeuïge anekdote. Daar leende het onderwerp zich niet voor. Er ontstond een jolige sfeer', aldus nog Derksen.

De presentator bood overigens geen excuses aan ('aan wie moet ik dat doen?'), maar gaf wel toe dat hij het effect van zijn woorden verkeerd had ingeschat. 'Toen de pleuris uitbrak, dan ga je nadenken. Ik ben te voorbarig geweest, zonder de kennis paraat te hebben. Het is een heel droevig verhaal, maar het ontaardde in een leuk verhaal voor in een café. Dat had niet moeten gebeuren', aldus nog Johan Derksen.

Intussen zijn ook de kijkcijfers van de misschien wel laatste aflevering van 'Vandaag Inside' bekend. Liefst 1,3 miljoen mensen hebben de uitzending op SBS6 bekeken. Een week eerder waren dat er nog 861.000.

Bron: ad.nl


Lees ook:
Johan Derksen schokt tv-kijkend Nederland

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers