Juvat Westendorp en Sterre Koning in swingende jeugdserie 'Dance Camp'

woensdag 5 januari 2022
Foto: AVROTROS - © Chantal Antonides 2022

Al jaren is de onzekere Kyra in stilte verliefd op de 17-jarige danser Tom. Op hun eindexamenfeest realiseert ze zich dat ze Tom hierna nooit meer gaat zien. Haar vriendin Chelsea komt met de oplossing: Kyra moet leren dansen zodat ze naar 'Dance Camp' kan, het zomerkamp waar Tom elk jaar naartoe gaat.

Om toegelaten te worden, krijgt Kyra hulp van de stoere hiphop-danser Noah. Na keihard trainen wordt Kyra uiteindelijk toegelaten door danscoach Jay (Juvat Westendorp). Dit tot groot ongenoegen van Jill (Sterre Koning), die er alles aan doet om Kyra dwars te zitten.


'Dance Camp' is dé kans voor Kyra om twee hele weken in de buurt van Tom te zijn en hem te laten zien hoe leuk ze is! Er is alleen één klein probleempje: ze kan helemaal niet dansen. Gelukkig is daar hiphopdanser Noah die haar klaarstoomt voor de auditie. Het lukt Kyra ondanks haar onzekerheid om danscoach Jay te overtuigen haar toe te laten. En dan gaat het echt gebeuren: Kyra en Chelsea gaan naar 'Dance Camp'. Kyra is bloednerveus als de lessen beginnen: valt ze niet meteen door de mand als beginnende danseres?

Eenmaal op kamp gaat niet alles zoals Kyra voor ogen had. Maar ondanks dat ze door andere danseressen, waaronder de gemene Jill, gepest wordt, gaat ze vol voor het dansen. Terwijl Kyra ‘s nachts door traint met Noah, gaat Chelsea met andere ogen naar Tom kijken. Iets wat ze uit alle macht probeert te onderdrukken, aangezien ze haar jarenlange vriendschap met Kyra belangrijker vindt. Zorgt dit voor een breuk in hun vrienschap? Ondanks de onderlinge wrijving repeteren de dansers samen heel hard voor de eindvoorstelling. Iedereen wil graag de solo dansen, vooral omdat de scout van de Dans Academie (Vincent Vianen) naar de voorstelling komt kijken.

'Dance Camp' is een jeugdserie die door thema’s als liefde, vriendschap, jaloezie en passie voor muziek en dans voor veel herkenning zorgt. Hoe ga je om met onzekerheid? En wat doe je als verliefd bent op dezelfde persoon als je beste vriend of vriendin? De cast van 'Dance Camp' bestaat uit jonge, talentvolle dansers van o.a. Lucia Marthas Institute for Performing Arts en Codarts Rotterdam.

'Dance Camp', vanaf 23 januari elke zondag om 14.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp. Vanaf 19 januari al op het Zapp YouTube-kanaal en Zapp.nl.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Au Pairs' (BNNVARA)

De vierde au pair, Aïcha, vertrekt naar Hawaï. Ze mist haar overstap en belandt in haar eentje in Los Angeles. Bibi trekt in bij de familie Aiwohi. Haar eerste nacht draait uit op een regelrechte nachtmerrie en zorgt voor flink wat twijfel. Ook Melanie ontmoet haar gastgezin. Wat doet het met haar wanneer blijkt dat ze voor vier jonge kinderen moet zorgen? Quincy probeert een band op te bouwen met de pubers in huis.

'Au Pairs', om 20.30 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers