Komische dramaserie 'Ten Minste Houdbaar Tot' met Ricky Koole en Ruben van der Meer op AVROTROS

maandag 25 april 2022
Foto: AVROTROS - © Ruud Baan 2022

Jarenlang heeft Anna met liefde haar carrière in de koelkast gezet om volledig in dienst te staan van haar gezin en de baan van haar man Paul. Nu de kinderen op het punt staan van uitvliegen, zijn Anna en Paul klaar voor de zeven vette jaren.

Het is eindelijk Anna’s beurt! Maar als haar lichaam plotseling dwingende tekenen van de overgang vertoont, ziet de toekomst er ineens een stuk minder rooskleurig uit. Anna is echter niet van plan om zich zonder slag of stoot over te geven aan de terreur van moeder natuur en gaat met een goeie dosis ontkenning en irrationele uitspattingen de strijd aan. Ondertussen neemt Pauls carrière een vlucht en is hij niet bij machte Anna te ondersteunen. Hoe harder Anna roept, hoe meer hij zwelgt in onbegrip. Of Anna en Paul het ondanks hun geschiedenis en liefde redden, is nog maar de vraag.


Worden we samen oud? Dat is het vraagstuk waar Anna (Ricky Koole) en Paul (Ruben van der Meer) mee worstelen nu de kinderen bijna het huis uit zijn en de focus opeens op hun relatie ligt. Beiden blijken echter andere doelen te hebben. Paul stort zich op zijn promotie in de paardenvoedingssupplementen. Anna wil zichzelf herontdekken, een opgave die negatief wordt beïnvloed als de overgang om de hoek komt kijken. Op zoek naar invulling van haar leven zonder kinderen en een afwezige Paul overweegt Anna haar opties. Kan ze haar acteercarrière op pakken of gooit ze het roer om? Geen enkel plan komt van de grond door de talloze symptomen van de aftakeling. Ondertussen loopt het op Pauls werk ook niet van een leien dakje als hij concurrentie krijgt van een veel jongere werknemer. De kloof tussen Anna en Paul groeit... Toch proberen beiden er alles aan te doen om het nest bij elkaar te houden. Terwijl Anna heil zoekt in het spirituele, zoekt Paul steun bij een praatgroep voor mannen met partners in de overgang. Of hun inspanningen de liefde zal doen opvlammen en dichterbij elkaar brengt, moet nog maar blijken.

Cast & Crew
Anna - Ricky Koole
Paul - Ruben van der Meer
Job (zoon Anna & Paul) - Bobby van Vleuten
Mila (dochter Anna & Paul) - Babbelot Leeman
Maya (moeder Anna) - Juul Vrijdag

Verder zijn er rollen weggelegd voor Nazmiye Oral, Mattijn Hartemink, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jennifer Evenhuis en Rian Gerritsen.

Het scenario van 'Ten Minste Houdbaar Tot' is geschreven door Eva Aben, de regie is in handen van Jan Albert de Weerd. De serie is een productie van Bing Film & Televisie en AVROTROS.

'Ten Minste Houdbaar Tot', vanaf donderdag 2 juni om 20.35 uur bij AVROTROS op NPO 1 en via NPO Plus.

DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Streken van Van Boven' (AVROTROS)

Yvette gaat naar 't Gooi, waar ze de rijken nu eens links laat liggen en op bezoek gaat bij oude boerenfamilies, hele deftige duivenbitterballen proeft en kookt met Blaricumse boekweit en gerookte vis.

'De streken van Van Boven', om 21.00 uur bij AVROTROS op NPO 2.

Dossiers