'Keuringsdienst van Waarde' is terug en doet de wenkbrauwen weer fronsen

zondag 14 januari 2024
Foto: © KRO-NCRV 2024

KRO-NCRV's 'Keuringsdienst van Waarde' is terug met een nieuw seizoen. Verslaggevers Marijn Frank, Ersin Kiris, Sosha Duysker, Maarten Remmers en Pieter Hulst onderzoeken in deze reeks onder meer de rauwe waarheid achter rauwe ham en kombucha, het vlotte frisdrankje dat geen frisdrank zegt te zijn. Maar wat is het dan wel?

Rauwe ham
Vaak gekookt, soms gegrild, maar geregeld lusten we 'm rauw: ham. Vlees van varkensbil: zogenaamd niet gegaard. Vele streken hebben er ééntje te koop in de supermarkt. Van Parma tot Coburg, het Schwarzwald tot Spanje. En aan praktisch elke ham hangt een ander prijskaartje. Er zijn rauwe hammen van dertien en rauwe hammen van honderd euro per kilo. Hoe kan het: vlees van eenzelfde varken, zo’n groot verschil in prijs? 'Keuringsdienst van Waarde' over de rauwe werkelijkheid achter rauwe ham van de kruidenier.


'Keurinsdienst van Waarde', maandag 15 januari om 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Het Familiediner' (EO)

Opa Henk is ten einde raad. Zijn drie kinderen hebben al jaren geen contact meer met elkaar. Samen met kleindochter Sanne heeft hij Bert om hulp gevraagd. De grootste wens van opa Henk is dat de ruzie bijgelegd wordt, zodat ze samen het glas kunnen heffen om zijn overleden vrouw te herdenken. Ook Sonja roept de hulp van Bert in. Haar zus Ingrid is ongeneeslijk ziek en heeft een dochter die bijna 16 jaar wordt. Het is niet zeker of Ingrid daar nog bij zal zijn, dus Bert zorgt voor een vroeg verjaardagsfeest. Hij verrast Crystal met de sweet sixteen die ze verdient, met haar moeder en de rest van de familie erbij.

'Het Familiediner', om 21.35 uur bij de EO op NPO 1.

Dossiers