Kijk nu de trailer van de nieuwe Videoland Original 'Máxima'

vrijdag 2 februari 2024
Foto: Videoland - © RTL 2024

Vandaag, vrijdag 2 februari, is het alweer tweeëntwintig jaar geleden dat het sprookjeshuwelijk van Willem-Alexander en Máxima plaatsvond in Amsterdam. Om deze feestelijke dag van de koninklijke liefde te vieren lanceert Videoland de trailer van de nieuwe Videoland Original 'Máxima'.

 Naast de eerste beelden maakt Videoland vandaag ook nog twee twee nieuwe rollen bekend die in de high-end dramaserie te zien zijn. Allereerst Jacob Derwig als Thomas Wagenaar, die Máxima helpt integreren in Nederland en als tweede Frank Lammers die een weergaloze Willibrord Frequin neerzet in de serie. Als laatste wordt ook een serie nieuwe stills vrijgegeven uit verschillende afleveringen die vanaf zaterdag 20 april wekelijks te streamen zijn bij Videoland. Na Duitsland is de serie inmiddels ook verkocht aan België en zal in het voorjaar van 2024 te zien zijn bij VTM.

Over de Videoland Original 'Máxima'
'Máxima' is een zesdelige high-end dramaserie die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

'Máxima' wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok. De nieuwe dramaserie 'Máxima' is vanaf zaterdag 20 april te streamen bij Videoland.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ik Vertrek' (AVROTROS)

Voor het eerst in de 'Ik Vertrek'-geschiedenis volgen we mensen die maar liefst drie keer emigreerden, naar drie verschillende landen. Na een mislukt avontuur in Frankrijk treffen we Laurens en Brigitte in Duitsland. Hoewel ze een charmant plekje tussen de koeien hebben, is dit ook niet hun eindbestemming. Die ligt, als het goed is, in Spanje. Hier willen ze retreatprogramma's opzetten voor groepen. Nog voordat de verbouwing is gestart, hebben ze al de eerste boeking binnen. Over vijf weken ontvangen ze twaalf personen en er moet nog héél véél gebeuren. De vraag is of Laurens en Brigitte die uitdaging aan kunnen.

'Ik Vertrek', om 21.20 uur bij AVROTROS op NPO 1.

Dossiers