Kijk nu de trailer van de nieuwe Videoland Original 'Máxima'

vrijdag 2 februari 2024
Foto: Videoland - © RTL 2024

Vandaag, vrijdag 2 februari, is het alweer tweeëntwintig jaar geleden dat het sprookjeshuwelijk van Willem-Alexander en Máxima plaatsvond in Amsterdam. Om deze feestelijke dag van de koninklijke liefde te vieren lanceert Videoland de trailer van de nieuwe Videoland Original 'Máxima'.

 Naast de eerste beelden maakt Videoland vandaag ook nog twee twee nieuwe rollen bekend die in de high-end dramaserie te zien zijn. Allereerst Jacob Derwig als Thomas Wagenaar, die Máxima helpt integreren in Nederland en als tweede Frank Lammers die een weergaloze Willibrord Frequin neerzet in de serie. Als laatste wordt ook een serie nieuwe stills vrijgegeven uit verschillende afleveringen die vanaf zaterdag 20 april wekelijks te streamen zijn bij Videoland. Na Duitsland is de serie inmiddels ook verkocht aan België en zal in het voorjaar van 2024 te zien zijn bij VTM.

Over de Videoland Original 'Máxima'
'Máxima' is een zesdelige high-end dramaserie die het leven van Koningin Máxima verkent, gebaseerd op de bestseller van Marcia Luyten. De hoofdrollen worden vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves (Máxima) en Martijn Lakemeier (Willem-Alexander). Beatrix wordt gespeeld door Elsie de Brauw en Sebastian Koch vertolkt de rol van Claus. Krezip is als featuring artist verantwoordelijk voor de titelsong van de nieuwe Videoland Original, daarnaast schrijft Krezip voor elke aflevering een nieuw origineel nummer.

'Máxima' wordt geproduceerd door Rachel van Bommel van Millstreet Films, in coproductie met FBO en Beta Film. De regie is in handen van Saskia Diesing, Joosje Duk en Iván López Núñez. Het scenario is geschreven door Marnie Blok, Ilse Ott, Judith Goudsmit, Diede Zillinger Molenaar en Sytske Kok. De nieuwe dramaserie 'Máxima' is vanaf zaterdag 20 april te streamen bij Videoland.

DOSSIER: Voorjaar 2024: alle plannen, alle zenders (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'We Gaan er Allemaal Aan (zelfs Valerio Zeno)' (PowNed)

Valerio onderzoekt hoe reëel de dreiging van een nucleaire oorlog is. En vooral: als er een nucleair conflict ontstaat, hoe groot is dan de kans dat we er als mensheid aangaan? Wat blijkt? Zelfs tijdens de Cubacrisis in 1962 stond de wereld er beter voor dan nu. Een beperkt regionaal nucleair conflict kan al ons einde betekenen. Toch lijkt het alsof we vergeten zijn hoe angstaanjagend die wapens zijn. Valerio praat met wetenschappers, strategisch analisten en algeheel orakel Maarten van Rossem over verfrissende onderwerpen als de nucleaire winter, de doemsdagklok, failed states en het geheim van Volkel. En ja, er mag ook gelachen worden.

'We Gaan Er Allemaal Aan', om 21.30 uur bij PowNed op NPO 3.

Dossiers