Kijkcijfers: Nederlands publiek volgt massaal nieuwsuitzendingen

zaterdag 26 juli 2014

Naar aanleiding van de ramp met vlucht MH17, nu een dikke week geleden, blijft Nederland massaal de nieuwsuitzendingen op de nationale zenders volgen. Dat schrijft De Telegraaf.

Volgens de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO) bezetten de nieuws- en actualiteitsprogramma's de plaatsen 1 tot 5 van de cijferlijsten op vrijdag.


Meest bekeken was het 'NOS Journaal' van 20.00 uur met ruim 2 miljoen kijkers. Daarna volgen het 'NOS Journaal' van 18.00 uur (1,5 miljoen), 'EenVandaag' (1,2 miljoen), 'RTL Nieuws' van 19.30 (1,2 miljoen) en 'Hart van Nederland' (1,1 miljoen).

Het extra 'Journaal' en 'Nieuwsuur' met de aankomst van de derde reeks lijkkisten trokken achtereenvolgens 834.000 en 841.000 kijkers.

De Tour de France moest zich tevreden stellen met 647.000 kijkers. Naar 'De Avondetappe' keken 700.000 mensen.

Bron: telegraaf.nl

Kijkcijfers

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Verraders' (RTL 4)

Tijd voor actie. Een van de spelers heeft een masterplan bedacht om samen met een select groepje de finale te bereiken. Een Verrader neemt na de clash met een medespeler juist gas terug. Dat advies krijgt een andere speler ook, omdat de verdenkingen zijn kant op gaan. Ondanks alle goede bedoelingen staat ook deze ronde tafel weer garant voor verrassende wendingen.

'De Verraders', om 20.00 uur op RTL 4.

Dossiers