Kijkje achter de schermen bij Transavia in bijzondere tijd in 'Bij Ons Aan Boord'

woensdag 26 augustus 2020

Zes maanden lang is luchtvaartmaatschappij Transavia gevolgd voor de RTL-serie 'Bij Ons Aan Boord'. Een bijzondere tijd, waarin opnames hebben plaatsgevonden in de 'normale' situatie, tijdens de stilstand en met de opstart van het vliegverkeer.

Dat resulteert in een unieke en inkijk in de werkzaamheden binnen Transavia. De Transavia medewerkers en het personeel van Rotterdam The Hague Airport en Aviapartner Rotterdam worden tijdens hun dagelijkse werkzaamheden gevolgd: van veiligheidsmedewerkers en grondpersoneel tot aan stewards en piloten. Hoe pak je het werk weer op en wat is er allemaal veranderd? Dit tweede seizoen van 'Bij Ons Aan Boord' is vanaf donderdag 27 augustus om 20.30 uur te zien bij RTL 5.


In zes afleveringen wordt het contrast in het werken voor en tijdens coronatijd duidelijk weergegeven en komen verschillende medewerkers voorbij. Zo wordt onder anderen Asya gevolgd. Zij laat zien hoe een werkdag bij de grondafhandeling, het inchecken en boarden van passagiers, op de luchthaven eruit ziet en springt later bij in het callcenter om klanten te helpen. Piloot John laat zien hoe het tijdens een vlucht eraan toegaat in de cockpit, maar ook hoe hij zich voorbereidt in de simulator op zijn eerste vlucht na lange tijd niet vliegen. Vliegtuigmonteur Tommy legt uit wat er allemaal nodig is om vliegtuigen die lang hebben stilgestaan weer optimaal vliegklaar te maken. En faunabeheerder Betty van Rotterdam The Hague Airport zorgt altijd dat de start -en landingsbanen vrij zijn van vogels en toont welke middelen ze allemaal inzet om gevaarlijke situaties met vogels en vliegtuigen te voorkomen. 

'Bij Ons Aan Boord' wordt mede mogelijk gemaakt door Transavia en geproduceerd door No Pictures Please.

'Bij Ons Aan Boord', vanaf donderdag 27 augustus om 20.30 uur bij RTL 5.

DOSSIER: Najaar 2020: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers