Kinderen gaan de strijd aan met zwerfafval in spelshow 'Hou 't Schoon'

zaterdag 3 september 2016

Vanaf zondag 4 september gaat een gloednieuw seizoen van de spetterende spelshow 'Hou 't Schoon' van start bij RTL Telekids. Onder leiding van presentatoren Ruben Dingemans en Pauline Luth gaan twee teams van kinderen uit twee buurten binnen dezelfde gemeente de strijd aan met elkaar én met zwerfafval.

Door middel van het uitvoeren van verschillende spellen worden de twee buurten brandschoon gemaakt. Het team dat het slimst én het meest grondig te werk gaat is de winnaar van een BBQ voor de hele buurt!


Nieuwe onderdelen
Met nieuwe en grotere spellen en een volledig vernieuwde stormbaan belooft dit seizoen spannende afleveringen met veel strijd én humor. Ook vinden de spellen veelal plaats bij evenementen in de verschillende gemeenten, zoals een voetbaltoernooi, een foodfestival en een modeshow. Bovendien zijn er, naast de spellen over zwerfafval, opdrachten waarin het belang van afval scheiden wordt uit- en toegelicht.

Effectief
'Hou 't Schoon' is niet alleen erg leuk en leerzaam, maar ook effectief. Alle basisscholen in de deelnemende gemeenten krijgen het Hou ’t Schoon-lespakket uitgereikt, waarmee kinderen op een speelse manier bewuster worden van het probleem van zwerfafval. Ouders en docenten van scholen waar het Hou ’t Schoon-lespakket is verspreid, laten weten dat ze merkbaar verschil zien: de kinderen ruimen spontaan hun eigen speelomgeving op en gooien niet meer hun afval op straat!

'Hou 't Schoon' wordt mogelijk gemaakt door de deelnemende gemeenten van dit seizoen: Almere, Alkmaar, Leeuwarden, Südwest-Fryslân, Hilversum, Heerenveen, Nijkerk, Heemstede en Maastricht.

'Hou 't Schoon', vanaf zondag 4 september elke zondagmiddag rond 15.40 uur bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8. Elke daaropvolgende zaterdag herhaling rond 15.40 uur.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers