Kinderen leren spelenderwijs Engels in nieuwe feelgood animatieserie 'StoryZoo'

zondag 28 augustus 2016

In de gloednieuwe animatieserie 'StoryZoo', die vanaf maandag 29 augustus elke doordeweekse ochtend bij RTL Telekids te zien zal zijn, leren jonge kinderen op een speelse manier Engels.

De serie is ontwikkeld in samenspraak met gerenommeerde taalinstituten en heeft een educatieve basis. Tegelijkertijd biedt het kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar één groot avontuurlijk feest: 'StoryZoo' is feel-good animatie, met een educatieve grondslag. Ook internationaal is er inmiddels interesse voor de serie.


'StoryZoo' is een magisch boek, dat elke aflevering opengaat en de vrolijke animatiefiguurtjes Toby de Aap, Pepper de Papegaai en Bax de Beer tevoorschijn tovert. De wijze en rustige Bax leest voor en laat de speelse Toby en Pepper telkens een nieuw avontuur beleven. Elke keer duiken de nieuwsgierige en ondeugende Toby en de slimme, eigenwijze Pepper in een nieuwe wereld. Zo brengen ze een bezoek aan een verjaardagsfeest, een speelgoedwinkel en een boerderij. En als ze daar dan toch naar toegaan, kunnen ze net zo goed voor Bax een nieuwe teddybeer of een kakelvers eitje meenemen. Maar dat blijkt lang niet altijd even makkelijk...

Omdat Pepper alléén maar Engels spreekt, leren zowel Toby als de kinderen thuis de Engelse benaming voor vele woordjes en korte zinnen. Zo’n beetje alles dat Toby uitroept, herhaalt Pepper in het Engels. Terwijl Toby de wereld ziet als één grote speeltuin, probeert Pepper altijd de baas te spelen. En dat zorgt zo nu en dan voor gekibbel. Toch ontdekken de twee jonge dieren al snel dat samen de wereld ontdekken veel leuker is.

'StoryZoo' werd ontwikkeld door kinderboekenschrijvers en animators die eerder samenwerkten aan Sesamstraat, Het Zandkasteel en Pim & Pom. De kleurrijke en vrolijke beelden en verhalen gaan gepaard met aanstekelijke muziek. Voor RTL Telekids zijn dertien afleveringen gemaakt, die circa tien minuten ieder duren.

'StoryZoo', vanaf maandag 29 augustus elke doordeweekse ochtend rond 9.00 uur bij RTL Telekids op het kanaal van RTL 8.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers