'Make Up Your Mind' onthult verrassende deelnemers

zondag 17 april 2022
Foto: RTL 4 - © RTL 2022

In de tweede aflevering van 'Make Up Your Mind' werden vijf nieuwe bekende Drag Queens onthuld. In 'Make Up Your Mind', gepresenteerd door Carlo Boszhard, bogen de teams van Fred van Leer en Nikkie de Jager samen met gast-deskundigen Chantal Janzen en Jan Smit zich over de vraag: Welke BN'er heeft zich laten omtoveren tot een spectaculaire Drag Queen?

Na drie rondes ontving ‘Kikki Diamonds’ de ‘maak je up voor de finale’ award uit handen van mystery guest ‘Bonnie Blue’. Eerder onthulden afvallers ‘Hedy Gold’, ‘Gale Galore’, ‘Ivana D’Art’ en ‘Farah Sue’ zich.


Hedy Gold – Dylan Haegens
De eerste afvaller was ‘Hedy Gold’. In een felroze milshake uitdossing liet deze bekende Queen zichzelf zien op de catwalk, maar was net niet lekker genoeg volgens de vakjury. Nikkie tastte in het duister maar Fred wist aan de vorm van het gezicht Dylan Haegens te herkennen. Dylan: 'Het leek me ontzettend tof om mijn jonge doelgroep te inspireren om ruimer te denken met mijn optreden.'

Dylan was te herkennen aan zijn lange teennagels, ook wel cliffhangers genoemd in de dragscene, dezelfde naam als Dylan’s Youtube serie. Daarnaast zaten er verwijzingen naar zijn volgs in de Milkshake outift en de gouden Youtube play buttons in zijn oren. De naam Hedy verwees naar de openingszin van Dylan: ‘Hey, mensen!’.

Gale Galore – Francis van Broekhuizen
Queen ‘Gale Galore’ moest het in de tweede ronde opnemen tegen de pittige ‘Kikki Diamonds’ en ging strijdend ten onder. Deze mysterieuze nachtkoningin liet beide teams in het duister tasten. Uiteindelijk werd Francis van Broekhuizen onthuld. Francis: 'Ik zat vorig jaar bij de eerste aflevering de hele avond te huilen, omdat het zo belangrijk is dat dit mainstream wordt. Als Pride ambassadeur vond ik het belangrijk om mee te doen.' Ze voegt er later aan toe: 'Ik vind mezelf nooit mooi […] het was voor mij heel goed om eens te voelen dat ik ook vrouwelijk kan zijn.'

In de naam konden al verwijzingen gevonden worden: ‘Gale’ verwijst naar haar keel, de operastem van Francis. ‘Galore’ betekent uitbundig wat goed past bij haar persoonlijkheid. De transformatie in ‘Evil Queen of the Night’ verwijst naar het eerste aria dat ze ooit zong: 'Koningin van de Nacht'. Haar toverstaf verwees naar haar deelname aan het programma ‘Maestro’. Het liedje ‘Ain’t no mountain high enough’ uit de lipsync ronde verwees naar de ‘The Sound of Music’, waarin Francis de rol van Moeder Overste speelde.

Ivana D’Art - Maradonnie
De tikkeltje ordinaire ‘Ivana D’Art’ moest het in de lipsync ronde afleggen tegen ‘Farah Sue’. Door de bewegingen tijdens het optreden was het voor beide teams in de tweede ronde duidelijk dat het om Maradonnie ging. Vooral de pruik maakte indruk, waar Maradonnie in de eerste ronde een bonbon uit haalde. Dit verwees naar zijn hit ‘Bon Gepakt’ met René Froger.

‘Ivana D’Art’ is een verbastering van ‘I wanna dart’ dat verwijst naar darten waar Maradonnie enorm fan van is; hij heeft ook een nummer gemaakt met Raymond van Barneveld. De merklogo’s verwezen naar zijn serie ‘Donnie op de Monnie’.

Farah Sue – Roué Verveer
Op de valreep moest ‘Farah Sue’ het afleggen tegen finalist ‘Kikki Diamonds’ na de victory speech. Beide teams wisten uiteindelijk Roué Verveer te zien achter deze paradijselijke transformatie.

‘Farah’ verwees naar de voornaam van zijn vrouw en ‘Sue’ naar zijn Surinaamse roots. Ook in de look zaten Surinaamse details, zoals de vlag en de rode ibis. Het petje van de conducteur en het bordje verwees naar Comedy Train, waar de carrière van Roué is begonnen. Het liedje ‘physical’ verwees naar zijn sportschool en training.

Bonnie Blue – Dennis van der Geest
Winnaar ‘Kikki Diamonds’ ontving de ‘maak je up voor de finale’-award uit handen van mystery guest ‘Bonnie Blue’. Het raden van de mystery guest leverde de panels 2 punten op.

Het postuur van deze Queen kon de teams niet misleiden – beide teams wisten vriend Dennis van der Geest te raden. Dennis: 'Het is een feest om hieraan mee te doen.'

'Make Up Your Mind' wordt geproduceerd door Herriemakers en is wekelijks op zaterdag om 21.35 uur te zien bij RTL 4 en de dag erna bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers