Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange presenteren nieuw muziekprogramma 'POP22'

woensdag 18 mei 2022

In 'POP22', gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk en Ilse DeLange, krijgen Nederlandse artiesten letterlijk en figuurlijk een podium. De populairste bands en artiesten van het moment, beginnende muzikanten en nog onontdekte talenten: in dit muziekprogramma is plek voor iedereen.

Pop, rock, soul, hiphop, dance en het levenslied komen samen op vier verschillende podia waarop vier bands of artiesten optreden. Hoe gaat het met hen nu ze weer kunnen optreden? Wat is hun eerste of nieuwste single en welke plaat zouden de artiesten meenemen naar een onbewoond eiland? Ilse en Matthijs praten met ze, leggen dwarsverbanden, en zorgen bovenal voor avontuur.


Matthijs en Ilse: 'Een programma waarin de etalage van de Nederlandse popmuziek wordt getoond, zou een culturele dienstplicht van de publieke omroep moeten zijn.'

In de eerste aflevering vertelt Davina Michelle over haar concert in Ahoy en hoe zij jong talent een podium geeft. Sor speelt zijn nieuwe single met zijn ‘sorkest’, en Blanks deelt hoe hij uitgroeide van YouTuber naar popartiest. Als laatste vertelt Froukje o.a. over de totstandkoming van haar nieuwe EP én speelt ze haar nieuwe single.

In de tweede aflevering spelen Di-rect en MY BABY hun nieuwste singles, die deze zomer op vele festivals te horen zullen zijn. Beginnend artieste Maxine vertelt over de bijzondere wijze waarop haar carrière van start ging, en Snelle en Ammar laten dé zomerhit van dit jaar horen.

'POP22’'is een coproductie van BNNVARA en MediaLane.

'POP22' is op 19 & 26 mei om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers