MTV en Plan Nederland op de bres voor meiden

maandag 1 september 2008

MTV en Plan Nederland bundelen de krachten om meiden in ontwikkelingslanden een betere toekomst te geven. Vanaf 25 oktober start het TV- programma 'Because I am a Girl' bij MTV waarbij de zangeressen Giovanca, Dennis en eliZe samen met Nederlandse deelnemers, meiden in een ontwikkelingsland ondersteunen bij het verwezenlijken van hun toekomstdromen.

H


et TV- programma is onderdeel van de 'Because I am a Girl'-campagne van kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland wat aandacht vraagt voor de achtergestelde positie van meisjes wereldwijd.

De zangeressen en Nederlandse deelnemers zijn onlangs geselecteerd. Samen vormen zij met een meisje in een ontwikkelingsland een team om haar droom te verwezenlijken. Meer dan 3000 meiden hebben zich voor dit project aangemeld. Drie van hen mogen aan het project meedoen. De bekendmaking van de volledige teams en meer informatie over het TV-programma en de projecten kun je vanaf 1 september terug vinden op http://www.mtv.nl/girl.

MTV volgt de drie teams bij het opzetten van het project. De teams hebben de opdracht de situatie van de meiden in het desbetreffende land te verbeteren. Het project dat gerealiseerd wordt is voortgekomen uit de wensen van de meiden in het ontwikkelingsland zelf. Het zijn bestaande projecten die extra aandacht en steun verdienen.

eliZe
Zingen komt voor eliZe net zo natuurlijk als ademhalen. Al vanaf haar achtste jaar was zingen een professioneel onderdeel van haar leven toen ze begon bij Kinderen voor Kinderen. De doorbraak van eliZe kwam met haar debuutsingle "Shake" en de daarop volgende top-10-hit 'Automatic'. Haar debuutalbum en de daarvan afkomstige hitsingles scoorden niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Zo kwam haar album uit in Japan, trad ze op in Polen en stond ze onlangs nog met haar nieuwste single 6 weken op nummer 1 in Bulgarije. Inmiddels is eliZe namelijk bezig met haar tweede album. De bijbehorende singles 'Lovesick' en de cover 'Hot Stuff' laten zien wat voor een popdiva ze is geworden. Met eliZe haar charme en toewijding verwachten Plan Nederland en MTV dat haar project voor 'Because I am a girl' soepeltjes zal verlopen.

Dennis
Van de vier Kweekvijver-artiesten die TMF eind 2006 lanceerde, stemde het publiek massaal voor Dennis. Daarmee won ze een felbegeerde plek op het podium van de TMF Awards. Niet veel later won ze een Essent Award en stond ze op het gerenommeerde Noorderslag festival. Hier verraste ze vriend en vijand met een spetterend live-optreden. Met haar eigenzinnige album 'Her Name Is Dennis', hoor je hoe veelzijdig ze is. De singles 'No Can Do' en 'Today' van haar album zijn inmiddels grijs gedraaid op radio en tv. MTV en Plan Nederland verwachten dat deze talentvolle stoere chick op eigenzinnige manier haar project weet op te bouwen.

Giovanca
Jarenlang stond Giovanca bekend als de stralende achtergrondzangeres en zong ze live of op plaat voor nationale en internationale artiesten als Relax, Wouter Hamel, Typhoon en Terry Callier. Maar nķ staat Giovanca op de voorgrond met haar succesvolle debuutalbum Subway Silence en de single 'On My Way'. Niet alleen Nederland is gecharmeerd van haar album, ook Japan loopt bijzonder warm voor haar prachtige stem. 'On My Way' behaalde maar liefst de nr. 7 notering in Japan. Met haar soulvolle stem en muzikale achtergrond belooft het Because I'm a Girl' project voor haar kandidaat in het ontwikkelingsland een muzikale belevenis te worden.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo STAR Channel logo

Voor de artsen en verpleegkundigen op de spoedafdeling in Chicago Med is geen enkele dag hetzelfde. Ze slaan zich doorheen de chaos om hun patiŽnten tegen elke prijs te helpen. Na een verkeersongeval staat de spoedeisende hulp al snel vol patiŽnten. Een arts komt Charles bekend voor en Archer raakt vlak voor zijn niertransplantatie aan het twijfelen.

'Chicago Med', om 21.00 uur op STAR Channel.

Dossiers